Degustační sada Hardcore Purist 80–100%

Kód: CBDS-HP
599 Kč 520,87 Kč bez DPH
Skladem (20 ks)

Degustační sada pro pokročilé čokoholiky, kteří rádi čokoládu hořkou, téměř nebo úplně bez cukru a dalších příměsí. Sada obsahuje 4 francouzské čokolády od Francoise Praluse a Michela Cluizela s obsahem kakaa 80%, 85%, 99% a 100%. Dárkově svázáno saténovou stužkou s ozdobným nápisem čokobanka.cz. V sadě najdete i degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Umění degustace čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Degustační sada Hardcore Purist 80100%

Degustační sada pro pokročilé čokoholiky, kteří rádi čokoládu hořkou, téměř nebo úplně bez cukru a dalších příměsí. Sada obsahuje 4 francouzské čokolády od Francoise Praluse a Michela Cluizela s obsahem kakaa 80%, 85%, 99% a 100%. Dárkově svázáno saténovou stužkou s ozdobným nápisem čokobanka.cz. V sadě najdete i degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Umění degustace čokolády.

Čokolády obsažené v degustační sadě (Tip: Nahlédněte do detailních popisů čokolád):

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2016 World final, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014 World final, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Dark Organic Chocolate Bar“
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best dark chocolate Bean-to-Bar over 80%“
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Over 80%“

Pozor: V případě, že potřebujete více degustačních sad než máme na skladě, napište nám zprávu a my vám obratem vyrobíme sad, kolik si budete přát!

Výjimečná kvalita surovin: 

Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Michel Cluizel si na surovinách dává opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Balení, hmotnost a rozměry: Balíček 4 čokolád svázaný saténovou stužkou s logem Čokobanka.cz s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 340 g (2×100 g a 2×70 g) , 161×82×cca 35 mm

Složení:
Francois Pralus Madagaskar 100%: kakao, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka
Francois Pralus Fortissima: 80% kakao, cukr, čisté kakaové máslo, sójový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Čokolády Michel Cluizel: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, zázvor,skořice, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

 Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 
Energie v kJ 2501,09
Energie v kcal 599,55
Tuky v g 49,77
    z toho nasycené tuky v g 31,24
Sacharidy v g 16,8
    z toho cukry v g 8,54
Bílkoviny v g 10,7
Sůl v g 0,02

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.34 kg
? Obsah kakaové hmoty: 80, 85, 99, 100
Příchuť čokolády: - BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez sójového lecitinu, Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: - AMERIKA, Ekvádor, - AFRIKA, Madagaskar, - ASIE, Indonésie
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Forastero, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 340
Druh čokolády: hořké
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
Obsah kakaové hmoty: 74 % a více

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.