Čokoláda Akesson Brazílie Forastero 75% s kávou

Kód: AKTC06
139 Kč 124,11 Kč bez DPH 231,67 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

75% hořká čokoláda s kávovými nibsy variety Brazilian Bourbon. Kakao v čokoládě pochází z plantáže Fazenda Sempre Firme v Brazílii. Tato čokoláda má silný dřevnatý tón s podtóny místního ovoce pitangy (také známá jako surinamská třešeň). Ty se dokonale snoubí s aromatickou vůní medu, sladu a javorového sirupu, obsaženou v kávových nibsech. Mrkněte na jiné luxusní čokolády!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mrkněte na jiné luxusní čokolády!

Čokoláda Akesson Brazílie Forastero 75% s kávou 60 g

75% hořká čokoláda s kávovými nibsy variety Brazilian Bourbon. Kakao v čokoládě pochází z plantáže Fazenda Sempre Firme v Brazílii. Tato čokoláda má silný dřevnatý tón s podtóny místního ovoce pitangy (také známá jako surinamská třešeň). Ty se dokonale snoubí s aromatickou vůní medu, sladu a javorového sirupu, obsaženou v kávových nibsech.

Fazenda Semper Firme je kakaová plantáž o rozloze 120 ha přímo uprostřed Atlantického lesa, pralesa s největší biodiverzitou na Zemi. Bertil Akesson a jeho brazilský partner Dr. Angelo Calmon de Sa zde pěstují tradiční odrůdu kakaa Forastero zvanou "parasinho", která na začátku 20. století proslavila brazilský stát Bahia.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2017
  • Great Taste Award 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2016
  • Great Taste Award 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015 – vybráno do top 50 produktů
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie "Best Flavoured Dark Bar"

Složení: kakao (min 75%), třtinový cukr, kakaové máslo, kávové nibsy (5 %), emulgátor. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386,36
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,7

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, káva
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Brazílie
Odrůda kakaových bobů: Forastero
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Bio: ano
Hmotnost: 60
Značka: Akesson
Obsah kakaové hmoty: 75
S příchutí: ano

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775