Přichází vedra. Pohoda. Teploty hlídáme a nejlepší čas odeslání s Vámi dohodneme.

Čokoláda Akesson Brazílie Forastero 75% s kávou

Kód: AKTC06
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 231,67 Kč / 100 g
Skladem (22 ks)

75% hořká čokoláda s kávovými nibsy variety Brazilian Bourbon. Kakao v čokoládě pochází z plantáže Fazenda Sempre Firme v Brazílii. Tato čokoláda má silný dřevnatý tón s podtóny místního ovoce pitangy (také známá jako surinamská třešeň). Ty se dokonale snoubí s aromatickou vůní medu, sladu a javorového sirupu, obsaženou v kávových nibsech.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Brazílie Forastero 75% s kávou 60 g

75% hořká čokoláda s kávovými nibsy variety Brazilian Bourbon. Kakao v čokoládě pochází z plantáže Fazenda Sempre Firme v Brazílii. Tato čokoláda má silný dřevnatý tón s podtóny místního ovoce pitangy (také známá jako surinamská třešeň). Ty se dokonale snoubí s aromatickou vůní medu, sladu a javorového sirupu, obsaženou v kávových nibsech.

Fazenda Semper Firme je kakaová plantáž o rozloze 120 ha přímo uprostřed Atlantického lesa, pralesa s největší biodiverzitou na Zemi. Bertil Akesson a jeho brazilský partner Dr. Angelo Calmon de Sa zde pěstují tradiční odrůdu kakaa Forastero zvanou "parasinho", která na začátku 20. století proslavila brazilský stát Bahia.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2017
  • Great Taste Award 2 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2016
  • Great Taste Award 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015 – vybráno do top 50 produktů
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie "Best Flavoured Dark Bar"

Složení: kakao (min 75%), třtinový cukr, kakaové máslo, kávové nibsy (5 %), emulgátor. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386,36
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,7

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, káva
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Brazílie
Odrůda kakaových bobů: Forastero
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Bio: ano
Hmotnost: 60
Značka: Akesson
Obsah kakaové hmoty: 75
S příchutí: ano

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení