V létě za Vás hlídáme teploty a čokoládu odesíláme (po dohodě s Vámi) v nejvhodnějším okamžiku, aby dorazila v pořádku.

Mléčná horká čokoláda Mangaro 50% 500 g

Kód: MC-20501-G500
579 Kč 503,48 Kč bez DPH 115,80 Kč / 100 g
Skladem (9 ks)

Mléčná plantážní čokoláda ve formě peciček. Připravil ji Michel Cluizel z kakaa vzácné odrůdy Criollo. Její aromatická vyvážená chuť s tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek vás přenese na plantáž Mangaro na severozápadě Madagaskaru, odkud kakaové boby pochází. Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, dezertů, čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná horká čokoláda Mangaro Lait 50% 500 g

Mléčná plantážní čokoláda ve formě peciček. Připravil ji Michel Cluizel z kakaa vzácné odrůdy Criollo. Její aromatická vyvážená chuť s tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek vás přenese na plantáž Mangaro na severozápadě Madagaskaru, odkud kakaové boby pochází. Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, dezertů, čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů. Velikost peciček je optimalizována pro snadné a rovnoměrné rozpouštění: čtyři pecičky váží 1 g. 

Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaové bobyvého prášku.

Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si 50–80 g čokolády (2–3 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml mléka. Nalijte mléko do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku a vložte do horké vodní lázně v širším hrnci. Zahřívejte, až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.

Složení: třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaové boby, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a balení: 500 g, 160 x 270 mm. Kvalitní, stojící sáček se zipovým uzávěrem z neběleného japonského kraft papíru, hliníkové folie uprostřed a vnitřní transparentní folie CPP.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2523,77
Energie v kcal 603,77
Tuky v g 46,39
    z toho nasycené tuky v g 28,84
Sacharidy v g 38
    z toho cukry v g 31,6
Bílkoviny v g 10,32
Sůl v g 0,28

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Horká čokoláda a kakao
Hmotnost: 0.5 kg
? Obsah kakaové hmoty: 50
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Ani stopa sóji, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Typ čokolády: mléčné
Hmotnost: 500
Druh: čokoláda
Výrobce: Michel Cluizel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775