Mléčná horká čokoláda Mangaro 50% 500 g
Kód: MC-20501-G500Detailní popis produktu
Toto zboží už bohužel neprodáváme. Máme pro Vás spoustu jiných výborných horkých čokolád.
Mléčná horká čokoláda Mangaro Lait 50% 500 g
Mléčná plantážní čokoláda ve formě peciček. Připravil ji Michel Cluizel z kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo. Její aromatická vyvážená chuť s tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek vás přenese na plantáž Mangaro na severozápadě Madagaskaru, odkud kakaové boby pochází. Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, dezertů, čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů. Velikost peciček je optimalizována pro snadné a rovnoměrné rozpouštění: čtyři pecičky váží 1 g.
Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.
Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si 50–80 g čokolády (2–3 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml mléka. Nalijte mléko do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku a vložte do horké vodní lázně v širším hrnci. Zahřívejte, až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.
Získaná ocenění pro tabulkovou čokoládu Mangaro Lait z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
- první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
- finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“
Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaové boby, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a balení: 500 g, 160 x 270 mm. Kvalitní, stojící sáček se zipovým uzávěrem z neběleného japonského kraft papíru, hliníkové folie uprostřed a vnitřní transparentní folie CPP.
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2523,77 |
Energie v kcal | 603,77 |
Tuky v g | 46,39 |
z toho nasycené tuky v g | 28,84 |
Sacharidy v g | 38 |
z toho cukry v g | 31,6 |
Bílkoviny v g | 10,32 |
Sůl v g | 0,28 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 50 |
Příchuť čokolády: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Druhy čokolády: | mléčná |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Typ čokolády: | mléčné |
Hmotnost: | 500 |
Druh: | čokoláda |
Výrobce: | Michel Cluizel |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775