Mléčná horká čokoláda Mangaro 50% 100 g

Kód: MC-20501-G100
Plantážní Oceněná
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 139 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

Mléčná plantážní čokoláda ve formě peciček. Připravil ji Michel Cluizel z kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo. Její aromatická vyvážená chuť s tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek vás přenese na plantáž Mangaro na severozápadě Madagaskaru, odkud kakaové boby pochází. Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, dezertů, čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů. Z tohoto ochutnávkového balení připravíte 2–4 šálky poctivé mléčné horké čokolády. Toto zboží už bohužel neprodáváme. Máme pro Vás spoustu jiných výborných horkých čokolád.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Toto zboží už bohužel neprodáváme. Máme pro Vás spoustu jiných výborných horkých čokolád.

Mléčná horká čokoláda Mangaro lait 50% 100 g

Mléčná plantážní čokoláda ve formě peciček. Připravil ji Michel Cluizel z kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo. Její aromatická vyvážená chuť s tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek vás přenese na plantáž Mangaro na severozápadě Madagaskaru, odkud kakaové boby pochází. Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, dezertů, čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů. Velikost peciček je optimalizována pro snadné a rovnoměrné rozpouštění: čtyři pecičky váží 1 g. Z tohoto ochutnávkového balení připravíte 2–4 šálky poctivé mléčné horké čokolády.

Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.

Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si 50–80 g čokolády (2–3 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml mléka. Nalijte mléko do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku a vložte do horké vodní lázně v širším hrnci. Zahřívejte až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.

Získaná ocenění pro tabulkovou čokoládu Mangaro z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“

Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaové boby, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a balení: 100 g, 110 x 185 mm. Kvalitní, stojící sáček se zipovým uzávěrem z neběleného japonského kraft papíru, hliníkové folie uprostřed a vnitřní transparentní folie CPP.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2523,77
Energie v kcal 603,77
Tuky v g 46,39
    z toho nasycené tuky v g 28,84
Sacharidy v g 38
    z toho cukry v g 31,6
Bílkoviny v g 10,32
Sůl v g 0,28

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 50
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Typ čokolády: mléčné
Hmotnost: 100
Druh: čokoláda
Výrobce: Michel Cluizel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení