Mléčná horká čokoláda Mangaro 50% 100 g

Kód: MC-20501-G100
Plantážní Oceněná
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 139 Kč / 100 g
Skladem (12 ks)

Mléčná plantážní čokoláda ve formě peciček. Připravil ji Michel Cluizel z kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo. Její aromatická vyvážená chuť s tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek vás přenese na plantáž Mangaro na severozápadě Madagaskaru, odkud kakaové boby pochází. Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, dezertů, čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů. Z tohoto ochutnávkového balení připravíte 2–4 šálky poctivé mléčné horké čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná horká čokoláda Mangaro lait 50% 100 g

Mléčná plantážní čokoláda ve formě peciček. Připravil ji Michel Cluizel z kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo. Její aromatická vyvážená chuť s tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek vás přenese na plantáž Mangaro na severozápadě Madagaskaru, odkud kakaové boby pochází. Je ideální pro přípravu horkého čokoládového nápoje, dezertů, čokoládové fontány a také do domácího pečiva, müsli či pohárů. Velikost peciček je optimalizována pro snadné a rovnoměrné rozpouštění: čtyři pecičky váží 1 g. Z tohoto ochutnávkového balení připravíte 2–4 šálky poctivé mléčné horké čokolády.

Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.

Recept na 2 malé šálky tradiční horké „husté“ čokolády: Přichystejte si 50–80 g čokolády (2–3 vrchovaté polévkové lžíce), 100 ml mléka. Nalijte mléko do vyšší misky, hrníčku s uchem nebo rendlíku a vložte do horké vodní lázně v širším hrnci. Zahřívejte až se voda ve vodní lázni dostane do varu. V průběhu zahřívání vmíchejte čokoládu. Za stálého míchání povařte cca 3 minuty, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu můžete dochutit i kořením. Více se dočtete v našem článku Domácí horká čokoláda.

Získaná ocenění pro tabulkovou čokoládu Mangaro z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“

Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaové boby, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy skořápkových plodů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a balení: 100 g, 110 x 185 mm. Kvalitní, stojící sáček se zipovým uzávěrem z neběleného japonského kraft papíru, hliníkové folie uprostřed a vnitřní transparentní folie CPP.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2523,77
Energie v kcal 603,77
Tuky v g 46,39
    z toho nasycené tuky v g 28,84
Sacharidy v g 38
    z toho cukry v g 31,6
Bílkoviny v g 10,32
Sůl v g 0,28

Doplňkové parametry

Kategorie: Horká čokoláda a kakao
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 50
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Ani stopa sóji, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Typ čokolády: mléčné
Hmotnost: 100
Druh: čokoláda
Výrobce: Michel Cluizel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775