Jsou tu vedra. Pohoda. Teploty hlídáme a nejlepší čas odeslání s Vámi dohodneme.

Čokoláda Jordis STO tmavá 100%

Kód: JOTC-STO
99 Kč 86,09 Kč bez DPH 198 Kč / 100 g
Skladem (>5 ks)

100% zážitek ze 100% čokolády. Tabulka z kakaových bobů, mletých hodiny a hodiny tak, že vytvoří jemnou, krémovou hmotu... a nic víc. Kakaové boby pocházejí ze 4 destinací. Chuťově velmi živé boby z Mexika doplňuje vyzrálá chuť kakaa z Grenady, kořenitost z Bolívie a trocha zemitosti z Jamajky.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Jordis STO tmavá 100% 

100% zážitek ze 100% čokolády. Tabulka z kakaových bobů, mletých hodiny a hodiny tak, že vytvoří jemnou, krémovou hmotu... a nic víc. Kakaové boby pocházejí ze 4 destinací. Chuťově velmi živé boby z Mexika doplňuje vyzrálá chuť kakaa z Grenady, kořenitost z Bolívie a trocha zemitosti z Jamajky. Kakaové boby pro tuto tabulku jsou pečlivě vybrány a namíchány z odrůd Trinitario a Criollo, od pěstitelů, kteří o kakaovníky i jejich plody pečují s láskou a důrazem na kvalitu. 

Složení: kakaové boby. Může obsahovat stopy ořechů, mandlí a mléka.

Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm

Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2653
Energie v kcal 634
Tuky v g 50
    z toho nasycené v g 34
Sacharidy v g 31
   z toho cukry v g 0
Bílkoviny v g 14
Sůl v g 0,05

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořká čokoláda
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 100
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: 100%, hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Bez cukru / Dia, Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 50
Značka: Jordis
Výrobce: Jordis
Obsah kakaové hmoty: 100
Požadované vlastnosti: bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Jordis, první česká ben-to-bar čokoládovna

Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).

Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.

Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:

  • Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
  • 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
  • Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády

Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení