Uzená se solí a mandlemi 80% – Štěpánčiny divné čokolády

Kód: SDC21
168 Kč 146,09 Kč bez DPH
Skladem (23 ks)

Někdo to rád slané, hořké a uzené! Chlapská čokoláda k pivu. Vysokoprocentní kvalitní hořká čokoláda z Ugandy s mořskou solí, která je pomalu vyuzená na bukovém dříví a s pečlivě pokladenými uzenými holandskými mandlemi gurmánské kvality.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Uzená se solí a slanými mandlemi 80% – Štěpánčiny divné čokolády

Někdo to rád slané, hořké a uzené! Chlapská čokoláda k pivu. Vysokoprocentní kvalitní hořká čokoláda z Ugandy s mořskou solí, která je pomalu vyuzená na bukovém dříví a s pečlivě pokladenými uzenými holandskými mandlemi gurmánské kvality.

Sůl v čokoládě pochází z oblasti Messolonghi v Řecku. Šest dní je prouzována na bukovém dříví, aby získala intenzivní uzenou chuť bez přídavku umělých kouřových aromat a barviv. Messolonghi Lagoon je největší lagunou v zemi. Tento region údajně produkuje 60 procent soli v zemi. Podél pobřežní silnice z Messolonghi směrem k Aetoliko leží solná jezera známá jako Alykes z Messolonghi. Sůl se zde získává z čtvercových polí, naplněných mořskou vodou, která se pomalu odpařuje na slunci.

Kvalitní mandle z Nizozemska jsou pečlivě upraženy bez kapky oleje či dalších zbytečných přísad. Pěkně vyuzené strčí do kapsy nejednu klobásku. I po vyuzení zůstávají uvnitř stále jemné a krémové a neobsahují žádné konzervační látky ani jiné přísady.

Čokoláda, kterou Štěpánka na tuto pochoutku použila, je stvořena belgickými čokolatiéry z kakaových bobů, pěstovaných v Ugandě na vybraných plantážích s garancí původu. Vyznačuje se výraznou a hořkou chutí s nižší kyselostí, která je dosažena nejen díky místnímu podnebí, ale i díky šetrnému zpracování - pražení za nižších teplot a absenci přidaných tuků a dalších látek.

Upozornění:

Každý kousek je ručně vyroben v téměř domácích podmínkách, zabalen do originálního barevného obalu malovaného autorkou „Edice Divných čokolád“ a doplněného poezií. Co kus, to originál. Čokoláda je ručně temperována, aby získala lesk, barvu a správný lom. Přesto či právě proto se někdy na čokoládě můžou vyskytnout různé mapy a skvrny, vzniklé reakcí při krystalizaci kakaového tuku a ostatních, neobvyklých druhů koření. V této edici jde o neobvyklou kombinaci koření a dalších přísad a celkovou chuť výrobku více než o základní chuť čokolády.

Složení: 80% hořká čokoláda (kakaová hmota Uganda, cukr, kakaové máslo, přírodní vanilka), uzené mandle (± 17 %), uzená sůl (0,4 %) 

Hmotnost a balení: 100 g, cca 11 x 16 cm

Štěpánka Trenz, autorka celé „Edice Štěpánčiných Divných čokolád“ je mnohostrannou tvůrčí osobností: šperkařkou, sochařkou, kreslířkou „vaginálních portrétů“, zakladatelkou projektu Terapie tmou u Štědřicha, průvodkyní na cestách po jihovýchodní Asii, výrobkyní kašiček z Ostropestřce Mariánského, a tak dále... Říká, že Divné čokolády začala vyrábět jen proto, že jí „na světě scházely“. Příchutě a kombinace surovin jí přicházejí jako ucelené vhledy, sama si na ně kreslí obaly a píše poezii.

Výživové údaje neuvádíme, protože Štěpánka Trenz se řadí mezi malé výrobce, kteří tuto povinnost dle zákona nemají.

Doplňkové parametry

Kategorie: Chocolate punk - čokolády s příchutí, co nevymyslíš
Hmotnost: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 80
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OŘECHY & SEMÍNKA:, mandle, — OSTATNÍ:, sůl
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Bez mléka, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Štěpánčiny divné čokolády
Výrobce: Štěpánčiny divné čokolády
Obsah kakaové hmoty: 80
Dodavatel: Štěpánka Trenz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Edice „Štěpánčiny divné čokolády“ jsou originální a překvapivé! Prostě Chocolate punk!

Tato edice je splněným snem Štěpánky Trenz. Štěpánka používá kvalitní 70% čokoládu a míchá ji s neobvyklými příchutěmi v tak vyladěných kombinacích, že její čokolády zaujmou všude, kde rozbalí svůj krámek. Čokolády jsou jakýmsi uměleckým dílkem, každá z nich je ručně navážená, každý papír ručně ustřižený a etikety si autorka namalovala sama.

Štěpánka Trenz je mnohostrannou tvůrčí osobností: šperkařkou, sochařkou, kreslířkou „vaginálních portrétů“, zakladatelkou projektu Terapie tmou u Štědřicha, průvodkyní na cestách po Asii. Říká, že Divné čokolády začala vyrábět jen proto, že jí „na světě scházely“. Ze všeho nejvíc ji baví vymýšlet stále bizarnější příchutě, kreslit jim poetické etikety a pozorovat lidi, jak jsou z jejích čokolád nadšení či překvapení. 

Divné čokolády nás zaujaly natolik, že jsme se rozhodli se s Vámi o tento nevšední zážitek podělit. Doporučujeme je jako originální dárek pro Vaše dobrodružné kamarády a blízké. Z dílny Štěpánky Trenz vám také přinášíme kaše z ostropestřce mariánského v různých příchutích.

Výrobce: Štěpánka Trenz, Halasova 285, Lysice 679 71, IČ: 67046002