Trvanlivost! Pralinková maxiperla Michel Cluizel mléčná

Kód: MCN-01070-1KUS-P
Sleva Expirace
27 Kč –30 % 18,90 Kč 16,88 Kč bez DPH
Skladem (193 ks)

Akční cena, minimální trvanlivost do 29. 2. 2024

Uvnitř perly ve zlatém obalu objevíte křupavou skořápku z krokantu (směs mandlí a karamelu) zalitého mléčnou luxusní čokoládou, která v sobě skrývá jemný krém praliné.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pralinková maxiperla Michel Cluizel mléčná – prošlá doba minimální trvanlivosti

Uvnitř perly ve zlatém obalu objevíte křupavou skořápku z krokantu (směs mandlí a karamelu) zalitého mléčnou luxusní čokoládou, která v sobě skrývá jemný krém praliné.

Krokant (Croquant) je křupavá pochoutka ze sekaných mandlí, vmíchaných do horkého karamelu, kterým se zdobí slavné francouzské moučníky. U nás je jeho hrubší obdoba známá jako griliáš.

Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 29. 2. 2024


INFO: zboží s překročenou minimální doporučenou trvanlivostí není zkažené. Čokolády skladujeme v klimatizovaném skladu při teplotě 18±1°C. Ty s překročenou minimální trvanlivostí průběžně „ekologicky likvidujeme“ (rozumějte, baštíme při práci) a v 99 % případů na nich nepozorujeme chuťový rozdíl oproti čokoládám čerstvým.

 

Víte jak se vyrábí krém praliné? Do velkého měděného kotle nasypeme lískové ořechy, mandle a cukr. Pod kotlem zapálíme oheň a směs mícháme. Lískové oříšky a mandle se opraží a cukr zkaramelizuje. Poté necháme směs vychladnout a rozemeleme ji na jemnou kašičku. Tuto hmotu nazvali francouzi „praliné“. Když z ní uplácáme kuličku a obalíme ji čokoládou, získáme původní pralinku. Později slovo pralinka zdomácnělo pro všechny druhy čokoládových bonbónů.

Složení: cukr, mandle, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, kakaová hmota, lískové oříšky, glukózový sirup, emulgátor řepkový lecitin, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy lepku a vajec.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost: 10,9 g, průměr 25 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 1 kus
Energie v kJ 2225,54 235,9
Energie v kcal 532,42 56,44
Tuky v g 30,99 3,28
    z toho nasycené tuky v g 18,84 2
Sacharidy v g 57,82 6,13
    z toho cukry v g 52,43 5,56
Bílkoviny v g 4,92 0,52
Sůl v g 0,1 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Pralinky, bonboniéry a čokoládové lanýže (truffles), Michel Cluizel, Čokoláda Michel Cluizel, Čokoládové pralinky, Čokoládové bonbony
Hmotnost: 0.011 kg
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, krokant, praliné
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost balení: 10,9
Druh náplně: pralinková
Značka: Michel Cluizel
Výrobce: Michel Cluizel
Požadované vlastnosti: S náplní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie Cluizel, 7 Avenue Michel Cluizel, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775