Raaka Chocolate

logo raaka                                                   

Nepražená (raw) čokoláda z Brooklynu, autentická a nekompromisní.

Raaka Chocolate, sídlící v Brooklynu, New York, se specializuje na výrobu čokolády z nepraženého, organického kakaa, čímž umožňuje vyniknout přirozeným chutím kakaových bobů. Raaka se pyšní unikátním přístupem k výrobě, kdy jejich kakaové boby neprocházejí tradičním pražením, kdy výsledkem je tzv. „unroasted chocolate“, která nabízí neobvykle ovocnou a výrazně autentickou chuť. Raaka věří, že syrové boby lépe zachycují esenci místa, odkud pochází – ať už jde o Tanzanii, Dominikánskou republiku nebo Peru. Rádi experimentují s inovativními technikami, například zráním kakaových bobů v sudech od bourbonu nebo infuzí kakaového másla čajovými lístky. Nabízejí také předplatné „First Nibs“, které zákazníkům umožňuje ochutnat exkluzivní malé várky čokolády před jejich uvedením na širší trh.​

Raaka používají stopovatelné, vysoce kvalitní jednodruhové kakao, které získávají transparentním a férovým způsobem, aby vytvořili mimořádně lahodnou čokoládu. Věří, že výroba čokolády by měla oceňovat a podporovat komunity pěstitelů, producentů a výrobců, jejichž živobytí je na kakau závislé. Na každé lahodné tabulce čokolády se podílí celá řada jednotlivců – doslova napříč kulturami a kontinenty. Všechny produkty jsou veganské a přátelské k lidem s alergiemi.

Cesta Raaka čokolády v kostce:

  • Sklizeň: Kakaové lusky se ručně sklízejí ze stromu Theobroma cacao. Lusky obsahují 40-60 kakaových semínek obalených sladkou tropickou dužinou.         
  • Fermentace: Mokré kakaové boby (semena obalená dužinou) se nechají fermentovat v dřevěných bednách pokrytých banánovými listy po dobu 4-7 dnů. Fermentace pomáhá rozvíjet charakteristickou chuť a vůni čokolády.
  • Sušení: Po fermentaci se kakaové boby suší na slunci nebo v solárních sušicích tunelech až jeden týden, což snižuje jejich vlhkost na 7 % a zabraňuje plesnivění.
  • Třídění a balení: Sušené boby se roztřídí, zabalí do pytloviny a následně jsou odeslány do továrny.
  • Zpracování v továrně: Po doručení do továrny v Brooklynu jsou kakaové boby připraveny k dalšímu zpracování.
  • Vytváření receptů: Každý recept se přizpůsobuje specifickým chuťovým profilům kakaových bobů. Ovocné boby se používají pro svěží, ovocné čokolády, zatímco zemitější boby, jako z Tanzanie (Kokoa Kamili), jsou ideální pro specifické tyčinky jako sezónní Ginger Snap nebo klasický Bourbon Cask Aged.
  • Conching (Lasturování): Proces, při kterém se čokoláda dlouhodobě míchá a provzdušňuje. To pomáhá odpařit těkavé látky a odstranit přebytečnou kyselinu octovou, čímž se v čokoládě prohlubuje chuť a kakaové máslo se v ní lépe integruje.
  • Temperování: Stabilizace tukových molekul v čokoládě. Proces zahrnuje zahřívání, chlazení a opětovné ohřátí čokolády, aby získala krásný lesk a křupavost. Tento krok je klíčový pro vytvoření kvalitní tabulky čokolády.
  • Tvarování a chlazení: Poté, co je čokoláda v temperu, nalije se do forem a nechá se vychladit v chladicí místnosti. Tento krok jí dodá finální tvar a texturu.
  • Balení: Po ztuhnutí se tyčinky ručně vyjmou z forem. Zatímco dříve byly ručně baleny, nyní se používá speciální balicí stroj ze Švýcarska, který balí každou tabulku s precizností a rychlostí.

 

 

6 položek celkem
raaka 58 horka cokolada mango spinach turmeric 50 g
218,75 Kč bez DPH
245 Kč

58% hořká nepražená čokoláda z brooklynské Raaky kombinuje kakaové boby z Tanzanie se...

RAK 06
raaka 66 horka cokolada papaya strawberry hemp 50 g.png
218,75 Kč bez DPH
245 Kč

66% hořká čokoláda s papájou, jahodami a konopím od Brooklynské Raaka Chocolate nabízí...

RAK 02
raaka 62 horka cokolada root beer 50 g.png
218,75 Kč bez DPH
245 Kč

62 % hořká nepražená čokoláda root beer od Raaky z ugandského kakaa ukrývá...

RAK 03
raaka 70 horka cokolada salted cherry wood 50 g.png
218,75 Kč bez DPH
245 Kč

70% hořká nepražená čokoláda s třešňovým dřevem a solí od Raaka s významnou...

RAK 01
raaka 68 horka cokolada tamarind ginger ale 50 g
218,75 Kč bez DPH
245 Kč

68% hořká nepražená čokoláda Tamarind Ginger Ale od Raaka je perfektní kombinací...

RAK 05
raaka 68 horka cokolada vanilla rooibos 50 g
218,75 Kč bez DPH
245 Kč

Nepražená 68% hořká čokoláda brooklinské Raaka spojuje bohatou chuť kakaových bobů z...

RAK 04

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem