Čokoláda Jordis TRK - mléčná s kozím mlékem 55%

Kód: JOTC-TRK
Novinka
Značka: Jordis
99 Kč 86,09 Kč bez DPH
Skladem (35 ks)

Mléčná vysokoprocentní (dark-milk) čokoláda s kozím mlékem s obsahem kakaové hmoty 55%. Vhodná pro milovníky neobvyklých chutí nebo pro ty, co hledají náhradu kravského mléka. Skvěle se hodí k lahvi dobrého vína a kozímu sýru.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Jordis TRK - mléčná s kozím mlékem 55%

Mléčná vysokoprocentní (dark-milk) čokoláda s kozím mlékem s obsahem kakaové hmoty 55%. Vhodná pro milovníky neobvyklých chutí nebo pro ty, co hledají náhradu kravského mléka. Skvěle se hodí k lahvi dobrého vína a kozímu sýru.

Kakaové boby pro tuto tabulku jdou pečlivě vybrány a namíchány z odrůd Criollo a Trinitario od pěstitelů z různých zemí Jižní Ameriky, kteří o kakaovníky i jejich plody pečují s láskou a důrazem na kvalitu. 

Složení: kakaové boby, kozí mléko, kakaové máslo, třtinový cukr. Může obsahovat stopy sušených lískových ořechů a mandlí.

Hmotnost: 50 g

Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2485
Energie v kcal 594
Tuky v g 46
    z toho nasycené v g 28
Sacharidy v g 39
   z toho cukry v g 29
Bílkoviny v g 11
Sůl v g 0,3

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 55
Příchuť čokolády: - S PŘÍCHUTÍ, kozí mléko
Druhy čokolády: mléčná
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Bez mléka, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: - Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 50
Značka: Jordis
Výrobce: Jordis
Obsah kakaové hmoty: 55
Požadované vlastnosti: bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Jordis, první česká ben-to-bar čokoládovna

Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).

Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.

Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:

  • Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
  • 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
  • Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády