Čokoláda Jordis TMA - tmavá 77%

Kód: JOTC-TMA
99 Kč 88,39 Kč bez DPH 198 Kč / 100 g
Kompletně snězeno

77% tmavá čokoláda přinášející opravdovou chuť kakaa. V této tabulce v Jordis namixovali 4 druhy kakaa, aby pro vás získali silnou, kořenitou a hravou chuť. Toto zboží už bohužel neprodáváme. Máme pro Vás spoustu jiných výborných hořkých čokolád. 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Toto zboží už bohužel neprodáváme. Máme pro Vás spoustu jiných výborných hořkých čokolád. 

 77% tmavá čokoláda přinášející opravdovou chuť kakaa. V této tabulce v Jordis namixovali 4 druhy kakaa, aby pro vás získali silnou, kořenitou a hravou chuť zároveň. Kakaové boby pro tuto tabulku jsou pečlivě vybrány a namíchány z odrůd Trinitario a Criollo, pěstovaných ve čtyřech lokalitách Jižní Ameriky.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.

Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm

Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2474
Energie v kcal 591
Tuky v g 41
    z toho nasycené v g 25
Sacharidy v g 45
   z toho cukry v g 23
Bílkoviny v g 10
Sůl v g 0,04

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Hmotnost: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 77
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 50
Značka: Jordis
Výrobce: Jordis
Obsah kakaové hmoty: 77
Požadované vlastnosti: bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Jordis, první česká ben-to-bar čokoládovna

Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).

Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.

Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:

  • Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
  • 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
  • Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády

Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775