Degustační cestovatelská knihovnička Francois Pralus

Code: FPDS05
€16 €14,29 excl. VAT €12,80 / 100 g
Kompletně snězeno
The item has been sold out…

Knihovnička čokoholika na cestě kolem světa. V této originální degustační sadě, jež na první pohled připomíná miniaturní knihovničku, najdete 24 jedno-oblastních miničokoládek Francois Pralus z 10 zemí světa. K sadě vám přinášíme i degustační poznámky a návod jak si vychutnat čokoládu všemi smysly.

Detailed information

Product detailed description

Degustační „cestovatelská knihovnička“ z čokolád Francois Pralus

Knihovnička čokoholika na cestě kolem světa. V této originální degustační sadě, jež na první pohled připomíná miniaturní knihovničku, najdete 24 jedno-oblastních (single-origin) miničokoládek Francois Pralus. V této degustační sadě si vychutnáte rozdíly mezi jednotlivými odrůdami kakaových bobů (Criollo, Trinitario a Forastero) a porovnáte chuť čokolád z 10 různých oblastí světa

Doporučujeme k zakoupenému produktu stáhnout pdf: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE, které vás provedou vaší domácí degustací čokolád.

Čokolády v knihovničce s degustační poznámkami najdete u nás zde:

  • Papouasie Trinitario (Papua-Nová Guinea): jemně kyselkavá čokoláda bohatá na ovocné tóny.
  • Indonésie Criollo: čokoláda bohatá na ovocné tóny se vzácně vyváženou kombinací hořkosti, sladkosti a kyselosti. Zajímavé tóny nezralých špendlíků a jemně připáleného karamelu.
  • Sao Tomé Forastero (Ostrov Svatého Tomáše): čokoláda s velmi plnou, robustní chutí. Bohatá na tropické ovocné tóny.
  • Trinidad Trinitario: příjemně chuťově vyvážená čokoláda s pestrým spektrem chuťových tónů – například zeleného ovoce a jablek.
  • Vénézuela Trinitario: robustní čokoláda s výraznou kyselostí.
  • Tanzanie Forastero: čokoláda s výraznou zemitou hořkostí.
  • Ghana Forastero Bio: čokoláda se sytými tóny tropického ovoce.
  • Madagascar Criollo Bio: velmi jemná čokoláda s ovocnými tóny malin a červených hroznů.
  • Colombie Trinitario (Kolumbie): chuťově pestrá čokoláda. Střídají se kouřové tóny tabáku se sladkými tóny tropického ovoce, hroznů a ořechů. Dlouhý, lehce karamelový závěr s jemnou kyselostí.
  • Equateur Arriba Bio (Ekvádor): čokoláda s příjemnou plnou hořkostí s nenápadným ovocným podtónem a výraznou tučností kakaového másla.

Při degustaci doporučujeme otevřít atlas světa a láhev oblíbeného vína. Cestovat se dá jak vidno i velmi pohodlně a se sladkou pusou :-).

Složení: 75% kakao, cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 120 g, 108×55×55 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

Additional parameters

Category: Vyprodané zboží
Weight: 0.12 kg
EAN: 3760085323360
? Obsah kakaové hmoty: 75
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Arriba, Criollo, Forastero, Trinitario
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Ekvádor, Kolumbie, Trinidad, Venezuela, === AFRIKA ===, Ghana, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše, Tanzánie, === ASIE ===, Indonésie, Papua - Nová Guinea
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 120
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
ziskovost: A*
The item has been sold out…
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Do not fill out this field:
5
AL Avatar of author | 25/02/2021
Geniální sada s fakt vytříbenými čokoládami!
5
JP Avatar of author | 26/08/2018
Tohle mi přijde opravdu originální. Nadělili jsme si to s manželkou k výročí svatby a pak hráli cestovatelskou hru: každou zemi jsme si nejdřív našli v atlase, trochu si o ní přečetli a pak si dali každý jednu čokoládku od tamtud. Jo, to byl hezký večer... :)
5
Avatar of author | 16/08/2018
Vtipnej nápad :-) A čokolády luxusní!

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775