Chocolate - the best of planet Earth
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.

Čokoládové fondue z dílny Francois Pralus z jemné směsi 75% hořké čokolády a hmoty...

Tato delikátní čokoláda je vlastně jednou obrovskou pralinkou s obsahem kakaa 75 %:...

Pralinka roku 2009 podle vyjádření poroty na Academy of Chocolate v Londýně....

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario...

Vaše osobní potěšení v podobě tyčinky z výtečné 72% hořké čokolády s...

Opojná rozkoš v podobě tyčinky z výtečné mléčné čokolády (45%) s hladkým...

Vysokoprocentní – 48% – mléčná čokoláda z oblasti San Martín v Peru s najemno...

Výběr 28 pralinek s náplní z ganache z vybraných oblíbených plantáží Michela Cluizela....

Pro radost všem, kteří chtějí podpořit svou ženskou esenci je vyrobena tato 55% mléčná...

Unikátní bean-to-bar čokoláda je plná smetanově jemné chuti, kterou nedodává mléko ale...

Tato delikátní čokoláda je vlastně jednou obrovskou pralinkou s obsahem kakaa 75 %:...

Vysokoprocentní – 65% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů pěstovaných na...

Tato tmavá kořeněná čokoláda je vyrobena v tradičním mexickém stylu ze 70 % kakaa a 10...