Čokoládovo-pralinkové fondue Francois Pralus

Code: FPKR02
€31,46 €28,09 excl. VAT €8,99 / 100 g
Skladem (8 pcs)

Čokoládové fondue z dílny Francois Pralus z jemné směsi 75% hořké čokolády a hmoty praliné připravené tradičním způsobem. Fondue jsou šikovně zabaleny v porcelánové misce, kterou stačí pouze dát na chvíli do mikrovlnky. A pak už můžete mlsat.

Detailed information

Product detailed description

Čokoládovo-pralinkové fondue Francois Pralus „Fondue Chocolat Praliné“ – prošlá doba minimální trvanlivosti

Čokoládové fondue z dílny Francois Pralus z jemné směsi 75% hořké čokolády a hmoty praliné připravené tradičním způsobem. Fondue jsou šikovně zabaleny v porcelánové misce, kterou stačí pouze dát na chvíli do mikrovlnky. A pak už můžete mlsat.

Minimální doporučená trvanlivost – nejlépe spotřebujte do: 25. 1. 2019 


INFO: zboží s překročenou minimální doporučenou trvanlivostí není zkažené. Čokolády skladujeme v klimatizovaném skladu při teplotě 18±1°C. Ty s překročenou minimální trvanlivostí průběžně „ekologicky likvidujeme“ (rozumějte baštíme při práci) a v 99 % případů na nich nepozorujeme rozdílu vůči čokoládám čerstvým.

  

Porcelánová miska je z dílny francouzské firmy Emile Henry, která vyrábí keramiku nejvyšší kvality.

Návod k přípravě domácího čokoládovo-pralinkového fondue:

Nejdříve odstraňte z misky plastový obal. Poté vložte misku do mikrovlnné trouby na 2 minuty na nízkou teplotu. Vyjměte, zamíchejte čokoládu a vložte misku zpět do mikrovlnky na další 1,5 minuty. Nyní je čokoládové fondue připraveno k hodování.

Mimochodem, víte jak se vyrábějí pravé pralinky? Do velkého měděného kotle nasypeme lískové ořechy, mandle a třtinový cukr. Pod kotlem zapálíme oheň a směs mícháme. Lískové oříšky a mandle se opraží a cukr zkaramelizuje. Poté necháme směs vychladnout a rozemeleme ji na jemnou kašičku. Když nyní z této hmoty, kterou francouzi nazvali „praliné“, uplácáme kuličku a obalíme ji čokoládou, získáme původní pralinku. Později slovo pralinka zdomácnělo pro všechny druhy čokoládových bonbónů... No a tato lahůdka zvaná „praliné“ je i součástí směsi čokoládových fondue od pana Praluse.

Složení: kakao, cukr, kakaové máslo, pražené lískové ořechy, mandle, pravá Bourbon vanilka, sojový lecitin bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. Může obsahovat stopy mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: Net 350 g, Brut 720 g, porcelánová miska 160×160×48 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2439
Energie v kcal 587
Tuky v g 43
    z toho nasycené tuky v g 17
Sacharidy v g 37
    z toho cukry v g 34
Vláknina 7,1
Bílkoviny v g 10
Sůl v g 0,01

Additional parameters

Category: Chocolate Spreads
Weight: 0.35 kg
Chocolate Flavour: S PŘÍCHUTÍ, — OŘECHY & SEMÍNKA:, lískové ořechy, mandle, praliné
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 350
Typ čokolády: hořká
S příchutí: ano
Druh: čokoláda

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775