Cestovatelská degustační sada Francois Pralus ORGANIC

Kód: FPDS14
425 Kč 379,46 Kč bez DPH 425 Kč / 100 g
Skladem (>5 ks)

Degustační sada dvaceti ks jednooblastních (single-origin) miničokoládek Francois Pralus z pěti různých plantáží Vás vezme na čokoládovou cestu kolem světa a získá si Vás svými nečekanými a neotřelými chutěmi. Obsahuje 5 druhů 75% čokolád - to nejlepší z pěti výjimečných kakaových destinací: Peru, Ekvádoru, Dominikánské republiky, Tanzanie a Madagaskaru

K sadě jsme pro vás připravili 
i degustační poznámky a návod jak si vychutnat čokoládu všemi smysly ke stažení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Cestovatelská degustační sada Francois Pralus ORGANIC

Degustační sada dvaceti ks jednooblastních (single-origin) miničokoládek Francois Pralus z pěti různých plantáží Vás vezme na čokoládovou cestu kolem světa a získá si Vás svými nečekanými a neotřelými chutěmi. Obsahuje 5 druhů 75% čokolád - to nejlepší z pěti výjimečných kakaových destinací: Peru, Ekvádoru, Dominikánské republiky, Tanzanie a Madagaskaru

K sadě jsme pro vás připravili 
i degustační poznámky a návod jak si vychutnat čokoládu všemi smysly ke stažení.

V této degustační sadě si vychutnáte rozdíly mezi jednotlivými odrůdami kakaových bobů a porovnáte chuť čokolád z různých oblastí. K zakoupenému produktu doporučujeme stáhnout pdf: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE, které vás vaší domácí degustací čokolád provedou.

Degustační poznámky k čokoládám:

  • Perou Trinitario: čokoláda s výrazným aroma kakaa s kořeněnými tóny.
  • Equateur Arriba: čokoláda s plnou hořkostí s nenápadným ovocným podtónem, výraznou tučností kakaového másla a překvapivými květinovými tóny.
  • Republique Dominicaine Trinitario: čokoláda s komplexním chuťovým profilem, ve kterém se snoubí kořeněné tóny s ovocnými náznaky a dřevitým podtónem.
  • Tanzanie Forastero: čokoláda s výrazným dřevitým a kořeněným profilem.
  • Madagascar Criollo: velmi jemná čokoláda s ovocnými tóny malin a červených hroznů.

Při degustaci doporučujeme otevřít atlas světa a láhev oblíbeného vína. Cestovat se dá jak vidno i velmi pohodlně a se sladkou pusou :-).

Složení: kakaové boby (min. 75 %), cukr, čisté kakaové máslo, slunečnicový lecitin (GMO free – bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů a mléka. 

Hmotnost a velikost: 100 g (20 x 5 g)

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

 

Výjimečná kvalita surovin Francois Pralus

Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. 

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně a všechny jejich čokoládové dobroty naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 3760085325661
? Obsah kakaové hmoty: 75
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Arriba, Criollo, Forastero, Trinitario
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Dominikánská republika, Ekvádor, Peru, === AFRIKA ===, Madagaskar, Tanzánie
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 100
Druh čokolády: hořké
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775