Degustační sada Michel Cluizel Intro Premier Cru
Code: CBDSMC04Product detailed description
Degustační sada Michel Cluizel „Intro Cluizel Premier Cru“
Degustační sada na seznámení s tmavými plantážními čokoládami Michel Cluizel Premier Cru. Obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků čokolád ze 6 plantáží.
Pro větší zážitek k sadě přikládáme i tištěné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Jak degustovat čokoládu všemi smysly. Nahlédnout do nich můžete v tomot pdf: DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY A UMĚNÍ DEGUSTACE.
Čokolády obsažené v degustační sadě:
- El Jardin 69% (Kolumbie)
- Los Ancones Noir Bio 67% (Dominikánská republika)
- Mangaro Noir 65% (Madagaskar)
- Mokaya Noir Bio 66% (Mexico)
- Riachuelo Noir 70% (Brazílie)
- Vila Gracinda Noir 67% (Ostrov Svatého Tomáše)
Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím popisy příslušných čokolád.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“
- El Jardin: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
- Moakaya: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018, kategorie „Dark plain origin bars“
- Vila Gracinda: zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
- Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
- Los Ancones: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
- Los Ancones: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
- Los Ancones: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
- Mangaro Noir: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
- Mangaro Noir: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- Mangaro Noir: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm
Upozornění: obrázek není zcela přesný. Místo růžové miničokoládky Maralumi je tam teď miničokoládka světle zelená - El Jardin. Správný obrázek dodáme hned jak novou verzi pěkně nafotíme.
Složení čokolád: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2386,37 |
Energie v kcal | 570,9 |
Tuky v g | 40,61 |
z toho nasycené tuky v g | 25,78 |
Sacharidy v g | 37,02 |
z toho cukry v g | 32,14 |
Bílkoviny v g | 6,96 |
Sůl v g | 0,01 |
Additional parameters
Category: | Chocolate Tasting Sets |
---|---|
Weight: | 0.05 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 65, 66, 67, 69, 70 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs), Criollo, Forastero, Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, === AFRIKA ===, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Hmotnost: | 50 |
Druh čokolády: | hořké |
Značka: | Michel Cluizel |
Výrobce: | Michel Cluizel |
ziskovost: | A1 |
Be the first who will post an article to this item!
List of ratings
Discussion
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775