Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo Bio 75%

Kód: AKTC01
Plantážní Oceněná Bio
Značka: Akesson
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 231,67 Kč / 100 g
Skladem (9 ks)

Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí. Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru. Čokoláda je připravena v Bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo Bio 75%

Krásná přehlídka chuťových možností, jež dobrá čokoláda nabízí.

V této 75% čokoládě najdeme jak zemité, tak kořeněné a ovocné chuťové tóny. Přehlídka začíná jemnou chutí zeleného čaje, která po chvilce přechází v aroma jarní trávy. V těsném závěsu se rozvíjí kořeněný tón nejvíce připomínající červenou papriku. Následně se na patře rozvine široké spektrum ovocných chutí – jako by v čokoládě byly „malé džbánečky květového nektaru“.

Tato lahůdková 75% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru. Čokoláda je připravena v bio kvalitě.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, Best dark chocolate bean-to-bar
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2013, Best dark chocolate bean-to-bar
  • Great Taste Award - 1 hvězda , Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2015, Best dark chocolate bean-to-bar
  • GOLDEN BEAN, Academy of Chocolate, Londýn, 2015
  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2017, Best dark chocolate bean-to-bar

Složení: kakao 75%, organickýtřtinový cukr, čisté kakaové máslo, sojový lecitin. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95 x 95 x 10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386
Energie v kcal 575
Tuky v g 45,81
    z toho nasycené tuky v mg 5,2
Sacharidy v g 31,37
    z toho cukry v g 24,5
Bílkoviny v g 9,3
Sůl v mg 76,7

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 60
Bio: ano
Značka: Akesson
Obsah kakaové hmoty: 75
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
KP Avatar autora | 12.11.2020
+ nádherná ovocitá chuť. A navíc je velmi bohatá - je tam těch chuťových tónů hrozně moc.
5
IM Avatar autora | 6.12.2018
Tak tahle má tu hromadu ocenění fakt právem. Jemňounký ovocný tóny, celkově taková vyvážená - skoro bych se po vinařsku rozbásnila a řekla "kulatá" :)

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení