Čokoláda Francois Pralus Madagaskar 75% Criollo Bio

Code: FPTC08
€7,88 €7,04 excl. VAT €7,88 / 100 g
Skladem (7 pcs)

75% plantážní čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Chuťově velmi jemná, aromatická čokoláda s ovocnými a květinovými tóny s náznakem mátového aroma a svěží kyselostí v závěru. Čokoláda je v bio kvalitě. 

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Francois Pralus Madagaskar Criollo 75% Bio

75% plantážní čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Chuťově velmi jemná, aromatická čokoláda s ovocnými a květinovými tóny s náznakem mátového aroma a svěží kyselostí v závěru. Čokoláda je v bio kvalitě. 

Francois Pralus si Madagaskarské kakao oblíbil natolik, že si založil vlastní kakaovou plantáž na ostrůvku Nosy Be na severu Madagaskaru. 

Složení: 75% kakao, cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů. 

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2427
Energie v kcal 585
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 33
    z toho cukry v g 26
Bílkoviny v g 9,4
Sůl v g 0,01

Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 75
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Bio, Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
Bio: ano
Obsah kakaové hmoty: 75
5
8x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Do not fill out this field:
5
L Avatar of author | 05/06/2023
tato čokoláda patří k mým TOP 5. Bohužel zákon schválnosti - už delší dobu není vůbec k dostání :((
5
Avatar of author | 31/05/2019
Velmi dobrá.
5
KK Avatar of author | 15/11/2018
Za mně asi nejlepší hořká čokoláda z tohodle eshopu. Koupila jsem si ji už poněkolikáté a z hořkých zmizela vždy první.
5
JP Avatar of author | 24/10/2018
Když jsme si s manželkou koupili "degustační knihovničku" od pana Praluse, tak tato Madagaskarská čokoláda nám chutnala ze všech nejvíce. A tak jsme si k mým narozeninám koupili hned 3 kousky. Zmizely do týdne :) Do teď se s manželkou laškovně přeme, kdo z nás dvou byl rychlejší anebo zda to byl křeček Josef :)
5
EP Avatar of author | 26/09/2018
Tropická fantazie! Není to klišé!!!! :-)
5
ZZ Avatar of author | 21/08/2018
Tuhle jsem si schválně koupil společně se 100% od Francois Pralus. A je fakt poznat, že jsou ze stejných bobů. Obě výrazně ovocné. Dobrý!

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775