Čokoláda Francois Pralus Madagaskar 100% Bio

Code: FPTC09
€7,88 €7,04 excl. VAT €7,88 / 100 g
Momentálně nedostupné
The item has been sold out…

100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Vyznačuje se sladkými ovocnými tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Francois Pralus Madagaskar Criollo 100% Bio

100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstovaných na Madagaskaru. Doporučujeme nechat velmi zvolna rozpouštět na jazyku – možná se totiž dočkáte překvapení až v této 100% čokoládě, která neobsahuje ani zrnko cukru, objevíte sladké ovocné tóny. Čokoláda je v bio kvalitě.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2016 World final, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014 World final, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Dark Organic Chocolate Bar“

Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tyto vyzkoušené lahodné kombinace:

  • suché Rulandské šedé pozdní sběr 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve v ústech rozpustit čokoládu a pak k ní teprve přidat víno.
  • suché Rulandské modré ročník 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve naplno vychutnat čokoládu a teprve, když ji máme napůl spolknutou, tak štědře zalít vínem. Báječná kombinace!

Složení: kakao v bio kvalitě 99 %, čisté kakaové máslo. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2364
Energie v kcal 571
Tuky v g 44
    z toho nasycené tuky v g 28
Sacharidy v g 24
    z toho cukry v g 2
Bílkoviny v g 12
Sůl 0,01

Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.1 kg
? Obsah kakaové hmoty: 100
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: 100%, hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez cukru/ Dia, Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 100
Značka: Francois Pralus
Výrobce: Francois Pralus
Obsah kakaové hmoty: 100
Bio: ano
ziskovost: A*
The item has been sold out…
5
11x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Do not fill out this field:
5
JS Avatar of author | 21/03/2022
Jsem hodně nadšený a stává se ze mě zavislak, lepší čoko jsem neměl, kdo to jednou ochutna tak bude mít problém toho nechat, Zdravím PRALUSE
5
L Avatar of author | 09/11/2020
+ první 100% čokoláda co se rozplývá na jazyku. Zážitek!
5
AK Avatar of author | 18/03/2019
Nejdřív jsem 100% čokoládám nemohla přijít na chuť, ale když jsem si tuto čokoládu nechala chvíli rozpouštět na patru, tak se počáteční hořkost proměnila v ovocné tóny - opravdu nečekaný zážitek! doporučuji vyzkoušet!
5
KK Avatar of author | 15/11/2018
Tak ze "stovek" je tohle moje jednoznacna favoritka! Vubec se nedivim tem ocenenim. Ze bych ji taky nejaky s dcerkou namalovala? ;)
5
ŠŠ Avatar of author | 29/08/2018
Jo, tak tohle můžu! Mám na ňu takovej trik o který se s Vámi podělim: dlouho ju nechavám rozpouštět na jazyku. A pak je to krása! Všechny čtyři palce nahoru! :-)
4
EP Avatar of author | 17/08/2018
"Stovka" není pro každého. Je to už náročnější chuťový experiment. Nicméně, jestli ho někdy zkusit, pak s čokoládou od Praluse. Na veletrhu čokolády v Paříži jsem zkoušla jiné "stovky" a ty prostě vůbec nešly. Jediná "stovka", co se na trhu moc povedla.
5
JJ Avatar of author | 15/08/2018
Tak tohle je fakt 'nářez'! A nemyslím tím, že by byla silná. Zkusil jsem asi všechny 100% čokolády, co se u nás dají koupit. Některé z nich se, upřímně řečeno, nedají vůbec jíst. Respektive: nejsem masochista :) Ale tahle mne dostala právě tím, že nejenže je poživatelná, ale navíc je fakt chutná. Když ji nechám delší dobu pomalu zahřívat na jazyce, tak v ní cítím citrusy a pocitově mi přijde jako kvalitní cca 80% čokoláda. Mezi stoprocentníma čokoládama teda fakt unikát!
Do not fill out this field:
Avatar of author Veigusuve 22/11/2018 17:38
d3d3LmNva29iYW5rYS5jeg## azesuqlu-a.anchor.com [URL=http://azesuqlu-u.com/]azesuqlu-u.anchor.com[/URL] http://azesuqlu-t.com/ http://azesuqlu-t.com/ http://azesuqlu-t.com/ http://azesuqlu-t.com/ http://azesuqlu-t.com/ http://azesuqlu-t.com/ http://azesuqlu-t.com/ http://azesuqlu-t.com/ ezaxuyi
Reply
Avatar of author Uhanonemukiyu 22/11/2018 17:38
d3d3LmNva29iYW5rYS5jeg## ilcajujo-a.anchor.com [URL=http://ilcajujo-u.com/]ilcajujo-u.anchor.com[/URL] http://ilcajujo-t.com/ http://ilcajujo-t.com/ http://ilcajujo-t.com/ http://ilcajujo-t.com/ http://ilcajujo-t.com/ http://ilcajujo-t.com/ http://ilcajujo-t.com/ http://ilcajujo-t.com/ ubodiwy
Reply
Avatar of author Uluowupureho 22/11/2018 17:38
d3d3LmNva29iYW5rYS5jeg## esemaliso-a.anchor.com [URL=http://esemaliso-u.com/]esemaliso-u.anchor.com[/URL] http://esemaliso-t.com/ http://esemaliso-t.com/ http://esemaliso-t.com/ http://esemaliso-t.com/ http://esemaliso-t.com/ http://esemaliso-t.com/ http://esemaliso-t.com/ http://esemaliso-t.com/ oloidiu
Reply

Čokoláda Francois Pralus, od roku 1955

Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne ve Francii byla založena již roku 1955. Vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje. Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například „Grand Prix du Festival International du Chocolat“ či „Grand Prix d’Excellence International du Chocolat.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Francois Pralus - čokolatiér mimozemšťan.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Francois Pralus pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Pâtisserie Chocolaterie PRALUS, 34 rue General Giraud, 42300 Roanne, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775