Čokoláda Menakao Madagaskar 72%

Code: MKTC01N
Awarded
Brand: Menakao
€5,52 €4,93 excl. VAT €7,36 / 100 g
Skladem (86 pcs)

Na začátku nás tato 72% čokoláda osvěží hravým chuťovým tónem hroznového vína, který se brzy rozvine v plnou a bohatou chuť zralých černých třešní „srdcovek“. Ač je to čokoláda hořká, objevují se i chuťové tóny másla, mléka a smetany.

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Menakao Madagaskar 72%

72% tmavá čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru. Na začátku nás osvěží hravým chuťovým tónem hroznového vína, který se brzy rozvine v plnou a bohatou chuť zralých černých třešní „srdcovek“. Ač je to čokoláda hořká, objevují se i chuťové tóny másla, mléka a smetany.

Pro milovníky ušlechtilých nápojů doporučujeme k této čokoládě tyto rumy: Zaya, Zacapa, Malteco a Diplomatico.

Údolí řeky Sambirano (odkud pochází kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • International Chocolate Awards, 2012

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Menakao Madagascar 72% (v angličtině)

Na čokoládě je portrét ženy Mahafala („Ti, kteří dělají tabu“ nebo „Ti, kteří dělají lidi šťastnými“). Tito lidé žijí na jihozápadě Madagaskaru. Svým náčelníkům a králům stavěli hrobky, které je proslavily. Hrobky jsou tvořeny velkými kamennými čtvrerci. Na nich jsou umístěny dřevěné sochy „Aloalo“, což znamená „posel“ mezi světy života a mrtvých, a hromady rohů zebu. Umění kmene Mahafala se projevuje také charakteristickými účesy.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny na Madagaskaru v čokoládovně Cinagra, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2487,25
Energie v kcal 594,07
Tuky v g 41,27
    z toho nasycené tuky v g 10,39
Sacharidy v g 42,96
    z toho cukry v g 36,5
Bílkoviny v g 12,7
Sůl v mg 0,03

Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.075 kg
? Obsah kakaové hmoty: 72
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 75
Značka: Menakao
Obsah kakaové hmoty: 72
5
4x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Do not fill out this field:
5
Avatar of author | 13/04/2020
x
5
IM Avatar of author | 06/12/2018
Úplně krásně ovocná.
5
JJ Avatar of author | 15/08/2018
Schválně jsem zkusil tu kombinaci s rumem, co doporučujete. Protože jsem si před nedávnem jeden dovezl z Kuby. No, fakt nekecáte. Hodně dobrý!

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775