Čokoláda Menakao 63% s mořskou solí a kousky kakaových bobů

Code: MKTC07N
Awarded
Brand: Menakao
€5,49 €4,90 excl. VAT €7,32 / 100 g
Skladem (16 pcs)

63% tmavá čokoláda dochucená Madagaskarskou mořskou solí a kousky pražených kakaových bobů. Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Menakao tmavá 63% s mořskou solí a kousky pražených kakaových bobů

63% tmavá čokoláda dochucená Madagaskarskou mořskou solí a kousky pražených kakaových bobů. Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2013
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2012

Údolí řeky Sambirano (odkud pochází kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Na čokoládě je obrázek ženy Tanala („Ti, kteří žijí v lese“). Tito lidé tradičně získávali téměř všechny své zdroje z lesa - lovem, sběrem rostlin a divokého medu. také kácením dřeva a tradičním pěstování rýže na „vlnkách“ (země odlesněná ohněm) a kávy.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), kousky pražených kakaových bobů, mořská sůl. Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

Cena „Great Taste Award,“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2501,61
Energie v kcal 597,5
Tuky v g 41,82
    z toho nasycené tuky v g 10,8
Sacharidy v g 44,28
    z toho cukry v g 39,4
Bílkoviny v g 11
Sůl v mg 0,11

Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.075 kg
? Obsah kakaové hmoty: 63
Chocolate Flavour: S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, kousky kakaových bobů (nibs), sůl
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 75
Značka: Menakao
Obsah kakaové hmoty: 63
S příchutí: ano
ziskovost: A3
5
2x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Do not fill out this field:
5
ZZ Avatar of author | 21/08/2018
Tahle kombinace mně baví. :)
5
Avatar of author | 16/08/2018
Má to svoje kouzlo tahle kombinace se solí.

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775