Chocolate - the best of planet Earth
Vážně podezříváme mimozemšťany, že hlavní důvod, proč k nám jezdí, je neodolatelná chuť na čokoládu. No a pokud je nám známo, tak planeta Země je jediná planeta s čokoládou. Máme to ale z pekla štěstí, což?
Zde jsme pro Vás shromáždili ty nejlepší čokolády, které naše milá planeta nabízí. Čokolády jsou
- od respektovaných čokolatiérů
- ze všech známých odrůd kakaových bobů (i z velmi vzácných)
- z vybraných oblastí, od drobných pěstitelů, s nimiž čokolatiéři navazují dlouhodobé vztahy
- některé dokonce z jediné plantáže (single-estate neboli plantážní) a většinou z jediné oblasti (single-origin) .
- „bean–to–bar,“ což znamená, že cesta od kakaových bobů k čokoládě je ta nejpřirozenější. Bez chemických úprav (jako je např. alkalizace). Připravené pomalým pražením a mletím, dlouhým mícháním (tzv. konšováním) vznikají čokolády bohaté na aroma a jemné chuťové tóny. Přečtěte si více v našem článku: „Jak vzniká pochoutka bohů“.
Čokolády jsme opatřili podrobnými degustačními poznámkami, abyste našli přesně takovou, která Vás maximálně uspokojí.
63% tmavá čokoláda dochucená Madagaskarskou mořskou solí a kousky pražených kakaových...
Delikátní 100% čokoláda s křupavými kousky kakaových bobů. Kakaové boby odrůdy...
70% čokoláda z oblasti Guayas z Ekvádoru s kousky pražených kakaových bobů z...
Výjimečná bean-to-bar tmavá čokoláda z kakaových bobů z Kolumbie je ozdobená...
Výjimečná bean-to-bar tmavá čokoláda z kakaových bobů z Kolumbie je ozdobená...
Tmavá čokoláda z kakaových bobů odrůdy Nacional pěstovaných v oblasti Marañón na...
70% trea-to-bar čokoláda z bílých kakaových bobů regionu Piura kombinuje krémovou...
Bílá čokoláda s jemnou chutí karamelu je hustě posypaná kousky kakaových bobů...