Čokoláda Jordis POP - bílá 40% s kousky kakaových bobů
Code: JOTC-POPProduct detailed description
Čokoláda Jordis POP - bílá 40% s kousky kakaových bobů
Bílá čokoláda vyrobená pouze z kakaového másla (40 %), sušeného mléka a třtinového cukru, bohatě posypaná kousky kakaových bobů (tzv. nibsy) z Madagaskaru přináší neobvyklý zážitek. Sbližuje dva tábory milovníků bílých čokolád a vyznavačů plné čokoládové chuti kakaových bobů.
Kakaové boby v čokoládě jsou dovezeny od pěstitelů z různých zemí Jižní Ameriky, kteří o kakaovníky i jejich plody pečují s láskou a důrazem na kvalitu. Kakaové boby pro tuto tabulku jsou pečlivě vybrány a namíchány z odrůd Trinitario a Criollo.
Složení: kakaové máslo, sušené mléko, třtinový cukr, vanilka, kousky kakaových bobů v posypu (20 %), obsah kakaové hmoty nejméně 40%. Může obsahovat stopy sušených lískových ořechů a mandlí.
Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm
Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
| Energie v kJ | 2639 |
| Energie v kcal | 631 |
| Tuky v g | 49 |
| z toho nasycené v g | 30 |
| Sacharidy v g | 36 |
| z toho cukry v g | 26 |
| Bílkoviny v g | 11 |
| Sůl v g | 0,26 |
Additional parameters
| Category: | Vyprodané zboží |
|---|---|
| Weight: | 0.05 kg |
| EAN: | 8594176050751 |
| ? Obsah kakaové hmoty: | 40 |
| Druhy čokolády: | bílá |
| Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, kousky kakaových bobů (nibs) |
| Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs), Criollo, Trinitario |
| ? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
| Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu |
| Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
| Druh čokolády: | bílé |
| Hmotnost: | 50 |
| Značka: | Jordis |
| Výrobce: | Jordis |
| Obsah kakaové hmoty: | 40 |
| Požadované vlastnosti: | bez lepku |
| The item has been sold out… | |
Be the first who will post an article to this item!
Discussion
Be the first who will post an article to this item!
Jordis, první česká ben-to-bar čokoládovna
Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).
Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.
Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:
- Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
- 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
- Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády
Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775
