Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45%

Code: MKTC06N
€6,53 €5,83 excl. VAT €8,71 / 100 g
Skladem (>5 pcs)

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Detailed information

Product detailed description

Mléčná čokoláda Menakao Madagaskar 45%

Vysokoprocentní – 45% – mléčná čokoláda připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Údolí řeky Sambirano má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • 2 hvězdy, World Chocolate Awards, 2015
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2017, kategorie „Milk Bean-To-Bar“

Na obrázku je žena z kmene Merina („Lidé z Vysočiny“). Žijí v oblasti Antananarivo zvanou Imerina, kam se dostali poté, co dorazili na Madagaskar v 2. století před naším letopočtem z Indonésie nebo Malajsie. Později, za vlády Andrianjaky, se Antananarivo stalo hlavním městem království.

Složení: třtinový cukr, kakaové boby, čisté kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, vanilka, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free). Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu a sezamu.

Výjimečná kvalita surovin: Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost: 75 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/menakao

World Chocolate Awards je soutěž ve světě čokolády ojedinělá. Je jedinečná tím, že se jí účastní pouze mléčné a bílé čokolády. Vyzdvihuje to nejlepší z tohoto neprávem opomíjeného segmentu čokolatierského umění.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu. 

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2519,7
Energie v kcal 601,82
Tuky v g 43,34
    z toho nasycené tuky v g 12,48
Sacharidy v g 41,44
    z toho cukry v g 40
Bílkoviny v g 11,5
Sůl v mg 0,21

Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.075 kg
EAN: 3760155712018
? Obsah kakaové hmoty: 45
Druhy čokolády: mléčná
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčné
Hmotnost: 65
Obsah kakaové hmoty: 45
Značka: Menakao
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Do not fill out this field:

List of ratings

5
L Avatar of author | 10/04/2022
Výborná čokoláda, sametová, rozpouští se na jazyku, krásně se prolínají chutě vanilky a karamelu s ovocnými podtony, neni sladká. Návyková, i menší kousek ke kávě udělá užasný chuťový zážitek.
5
M Avatar of author | 30/01/2021
Tahle čokoláda byla fakt úžasná. Vůbec není sladká jako jiné pětačtyřicítky, což mi vyhovuje (mé dceři, zvyklé na Milky teda ne :-) a je úžasně hlaďounká..tenký plátek se krásně rozpouští na jazyku.Doporučuji
5
J Avatar of author | 13/11/2020
Fantastique!
5
KP Avatar of author | 09/03/2019
Výborná mléčná čokoláda. Baví mne na ní ta výrazná ovocitost.

Discussion

Be the first who will post an article to this item!

Required fields

Do not fill out this field:

Madagaskarská čokoláda Menakao

Kakaové boby z organických plantáží v údolí řeky Sambirano jsou prvotřídní, chuťově pestrou surovinou, již používají na přípravu čokolád Menakao v rodinné madagaskarské čokoládovně Cinagra. Vrchní čokolatiér Shaheen Cassam Chenai se ve svém řemesle vyučil u mistra oboru Francois Pralus. Nutno podotknout, že na jedničku. Čokoláda Menakao je bohatá na ovocné (zejména citrusové) chuťové tóny.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Menakao - lemur v čokoládě?.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Menakao pro Česko a Slovensko.

Výrobce: Chocolaterie CINAGRA SA, Lot 288, F93 6F Antananarivo, Madagaskar
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775