Čokoláda Jordis HIT - mléčná 53% s kousky bobů
Code: JOTC-HITProduct detailed description
Čokoláda Jordis HIT - mléčná 53% s kousky bobů
Silná mléčná (dark-milk) čokoláda s obsahem kakaové hmoty 53%, štědře posypaná kousky kakaových bobů, tzv. nibsy z Madagaskaru vytváří neodolatelnou kombinaci.
Kakaové boby v čokoládě jsou dovezeny od pěstitelů z různých zemí Jižní Ameriky, kteří o kakaovníky i jejich plody pečují s láskou a důrazem na kvalitu. Kakaové boby pro tuto tabulku jsou pečlivě vybrány a namíchány z odrůd Trinitario a Criollo.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2020, kategorie „Milk Bean to Bar Flavoured“
Složení: kakaové máslo, sušené mléko, kakaové boby, třtinový cukr, kousky kakaových bobů v posypu (20 %), obsah kakaového podílu v čokoládě 53%. Může obsahovat stopy sušených lískových ořechů a mandlí.
Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm
Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
Energie v kJ | 2624 |
Energie v kcal | 627 |
Tuky v g | 48 |
z toho nasycené v g | 29 |
Sacharidy v g | 35 |
z toho cukry v g | 21 |
Bílkoviny v g | 11 |
Sůl v g | 0,21 |
Additional parameters
Category: | Milk Chocolate |
---|---|
Weight: | 0.05 kg |
EAN: | 8594176050713 |
? Obsah kakaové hmoty: | 53 |
Druhy čokolády: | mléčná |
Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, kousky kakaových bobů (nibs) |
Odrůda kakaových bobů: | Blend (směs), Criollo, Trinitario |
? Původ kakaových bobů: | Blend (směs) |
? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | mléčné |
Hmotnost: | 50 |
Značka: | Jordis |
Výrobce: | Jordis |
Obsah kakaové hmoty: | 53 |
Požadované vlastnosti: | bez lepku |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Jordis, první česká ben-to-bar čokoládovna
Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).
Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.
Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:
- Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
- 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
- Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády
Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775