Čokoláda Fjak Madagascar Bio 70%

Code: FJK-800
Awarded
Brand: Fjak
€8,14 €7,27 excl. VAT €15,36 / 100 g
Skladem (50 pcs)

Tato tmavá 70% single origin čokoláda z madagaskarské plantáže Sambirano Valley má bohaté tóny černých třešní a citrusů. Boby jsou v norské čokoládovně Fjak dále zpracovány a výsledkem je tato skvostná čokoláda v bio kvalitě, která nasbírala mnohá ocenění na mezinárodních soutěžích.

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Fjak Madagascar Bio 70% 53 g

Tmavá 70% single origin čokoláda z kakaových bobů z Sambirano Valley na Madagaskaru, kde má švédský čokolatiér Bertil Åkesson plantáž. Boby jsou v norské čokoládovně Fjak dále zpracovány a výsledkem je tato skvostná čokoláda v bio kvalitě, která nasbírala mnohá ocenění na mezinárodních soutěžích.

Kakaové boby pro tuto čokoládu vyrostly na plantáži Bejofo, kde se pěstují na rozloze 2000 ha od roku 1920. Prosluly svojí aromatičností a dnes sklizeň z této plantáže využívá většina špičkových šéfkuchařů a mistrů čokolády po celém světě. V čokoládě najdete vysoký podíl kakaa – 70 % – bez jakýchkoli příměsí a dochucovadel, aby se uchovala autentická chuť i aroma.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Great Taste Award - 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate,  Londýn, 2018
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European Final
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards 2019 European Final
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2020
  • bronzová medaile, International Chocolate Awards 2019 World Final

Složení: kakao, třtinový cukr, kakaové máslo – vše v bio kvalitě. Může obsahovat stopy mléka, ořechů, arašídů a lepku.

Hmotnost : ± 53 g

Norská čokoládovna Fjak Sjokolade vyrábí čokoládu od roku 2017. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/fjak.

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.



Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.053 kg
? Obsah kakaové hmoty: 70
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: tmavá
Hmotnost: 53
Obsah kakaové hmoty: 70
Značka: Fjak

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Fjåk je první norská bean-to-bar čokoládovna. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Fjåk Chocolate nabízí jedinečnou řadu řemeslných čokolád, které jsou vyráběny ručně na místě z ekologicky a fairtradově pěstovaných kakaových bobů a zahrnují celý proces výroby čokolády v malé továrně, kterou vlastní a řídí jediná žena, Agur.