Amedei, mistři čokolády z Toskánska
Čokoládovna Amedei vytváří své čokolády nedaleko Pisy v městečku La Rotta Pontedera přes 20 let. Aby zajistili to nejlepší kakao, mají své vlastní plantáže ve Venezuele. Při výrobě čokolády vychází z profesionality, elegance, vášně i odhodlání vytvářet dokonalé.
Čokoládovnu vedou sourozenci Alesso a Cecilia Tessieri , která se díky zkušenostem na stážích ve Francii, Německu a Belgii stala ceněnou maître chocolatier. Recept na svoji první čokoládu Cecilia tříbila 7 let. O tom, že se její precizní příprava vyplácí svědčí řada ocenění, která čokolády této rodinné čokoládovny získávají.
Amedei dohlíží na pěstování a výběr kakaových bobů, jejich zpracování i dovoz do čokoládovny. Zde s toskánskou vášní tříbí umění tvorby čokolád. S 85 národnímí a mezinárodními oceněními se Amedei stala vítězem v počtu zlatých ocenění Academy of chocolate v Londýně.