Degustační sada Michel Cluizel Full Spectrum Plantation 47–70% 700g

Kód: CBDS-MC-FSP
1 299 Kč 1 129,57 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Degustační sada s 10 čokoládami Michel Cluizel. Naše největší degustační sada pro ty, kteří chtějí od vyhlášeného francouzského čokolatiéra ochutnat plné spektrum čokolád řady „Premier Cru“. Ta zahrnuje tzv. plantážní čokolády - vytvořené z kakaových bobů, vypěstovaných na jediné plantáži, jejíž název tabulka nese. Dárkově svázáno saténovou stužkou s ozdobným nápisem čokobanka.cz. V sadě najdete i degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Umění degustace čokolády.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Degustační sada Michel Cluizel „Full Spectrum Plantation 47–70%“ 700g

Degustační sada s 10 čokoládami Michel Cluizel. Naše největší degustační sada pro ty, kteří chtějí od vyhlášeného francouzského čokolatiéra ochutnat plné spektrum čokolád „Premier Cru“. Dárkově svázáno saténovou stužkou s ozdobným nápisem čokobanka.cz. V sadě najdete i degustační poznámky k jednotlivým čokoládám a návod Umění degustace čokolády.

Řada zahrnuje tzv. plantážní čokolády - vytvořené z kakaových bobů, vypěstovaných na jediné plantáži, jejíž název tabulka nese. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa od roku 1997. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim férové nadstandardní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů.

Tmavé čokolády obsažené v degustační sadě (Tip: Nahlédněte do detailních popisů čokolád):

Mléčné čokolády obsažené v degustační sadě (Tip: Nahlédněte do detailních popisů čokolád):

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • El Jardin: Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • Los Ancones: vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
  • Los Ancones: zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
  • Los Ancones: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“
  • Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“ 
  • Mokaya: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
  • Mokaya: zlatá medaile - Special Award - organic, International Chocolate Awards, 2018 European final, kategorie „Plain/origin dark bars“
  • Mokaya: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Bean to Bar Seasoned“
  • Vila Gracinda: zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
  • Laguna Noir: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2019
  • Laguna Lait: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2019 European Final, kategorie „Plain/Origin milk chocolate bars“
  • Mangaro Noir: zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
  • Mangaro Noir: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
  • Mangaro Noir: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
  • Mangaro Lait: bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
  • Mangaro Lait: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • Mangaro Lait: finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars“
  • Riachuelo Lait: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2019, kategorie „Milk Bean to Bar“
  • Riachuelo Lait: 1 hvězda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2018
  • Riachuelo Lait: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018 European, kategorie „Plain/origin ‘dark’ milk chocolate bars (50% and over)“

Pozor: V případě, že potřebujete více degustačních sad než máme na skladě, napište nám zprávu a my vám obratem vyrobíme sad, kolik si budete přát!

Složení čokolád: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Mléčné čokolády v sadě navíc obsahují sušené plnotučné mléko. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Balení, hmotnost a rozměry: Balíček 10 čokolád svázaný saténovou stužkou s logem Čokobanka.cz s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 700 g (10×70 g), 161×79×cca 80 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g  
Energie v kJ 2423,14
Energie v kcal 579,7
Tuky v g 42,35
    z toho nasycené tuky v g 29,68
Sacharidy v g 37,25
    z toho cukry v g 31,53
Bílkoviny v g 7,95
Sůl v g 0,05

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.7 kg
? Obsah kakaové hmoty: 47, 50, 51, 65, 66, 67, 69, 70
Příchuť čokolády: - BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá), mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez sójového lecitinu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: - AMERIKA, Brazílie, Dominikánská republika, Guatemala, Kolumbie, Mexiko, - AFRIKA, Madagaskar, Ostrov Svatého Tomáše
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Forastero, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Hmotnost: 700
Druh čokolády: hořké
Značka: Michel Cluizel
Výrobce: Michel Cluizel
Položka byla vyprodána…
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
E Avatar autora | 8.11.2020
Svělý výběr čokolád. Udělal velkou radost babiččce. Děkuju. A ta saténová stuha je luxusní. Použila jsem ji na další dárek. To že tam vkládáte ty papíry s degustačními poznámkami a návodem na degustaci nás potěšilo.

Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948

Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.

Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.

Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.