Čokoláda Akesson Madagaskar Bio 100%

Kód: AKTC09
Plantážní Oceněná Bio
Značka: Akesson
139 Kč 120,87 Kč bez DPH 231,67 Kč / 100 g
Skladem (23 ks)

Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo Bio 100%

Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru. V chuťovém profilu Vás zaujme finiš vypečené kůrky žitného kváskového chleba.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2014 – Europe, kategorie „Bars – High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-to-Bar over 80%“
  • bronzová medaile,  International Chocolate Awards, 2016 World Final, kategorie „Bars – High Percentage Plain/Origin dark chocolate Bars (85% and over)“
  • Great Taste Award 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • Great Taste Award 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017

Složení:kakaové boby a kakaové máslo, sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2522
Energie v kcal 609
Tuky v g 55,57
    z toho nasycené tuky v mg 3,99
Sacharidy v g 17,97
    z toho cukry v g 9,74
Bílkoviny v g 9,72
Sůl v mg 91,6

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové hmoty: 100
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: 100%, hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez cukru / Dia, Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Bio: ano
Hmotnost: 60
Značka: Akesson
Obsah kakaové hmoty: 100
ziskovost: A2
5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
EZ Avatar autora | 8.11.2020
Fenomenální. Dávám šest hvězdiček: ******
5
Avatar autora | 31.5.2019
Milovníci čokolády už inú nebudú chcieť
5
Avatar autora | 29.4.2019
+ Naprosto delikátní!!!

Jemná, dokonalá struktura, úžasná chuť.
5
ZZ Avatar autora | 9.3.2019
Jemná a přitom intenzivní.
5
Avatar autora | 16.8.2018
Tak tohle je teď moje nejoblíbenější stoprocentka. Je to silný a přitom velmi jemný. Ten Bertil co to vyrábí je kouzelník. Palec nahoru!

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení