Čokoláda Akesson Madagaskar Bio 100%

Kód: AKTC09
139 Kč 120,87 Kč bez DPH
Skladem (72 ks)

Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo Bio 100%

Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru.

Čokoláda je připravena v bio kvalitě.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2014 – Europe, kategorie „Bars – High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-to-Bar over 80%“

Složení: kakao, čisté kakaové máslo, sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se ve Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2522
Energie v kcal 609
Tuky v g 55,57
    z toho nasycené tuky v mg 3,99
Sacharidy v g 17,97
    z toho cukry v g 9,74
Bílkoviny v g 9,72
Sůl v mg 91,6

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.06 kg
? Obsah kakaové sušiny: 100
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bio, Bez cukru /Low carb/ Dia, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Bio: ano
Hmotnost: 60
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 31.5.2019
Milovníci čokolády už inú nebudú chcieť
5
Avatar autora | 29.4.2019
+ Naprosto delikátní!!!

Jemná, dokonalá struktura, úžasná chuť.
5
ZZ Avatar autora | 9.3.2019
Jemná a přitom intenzivní.
5
Avatar autora | 16.8.2018
Tak tohle je teď moje nejoblíbenější stoprocentka. Je to silný a přitom velmi jemný. Ten Bertil co to vyrábí je kouzelník. Palec nahoru!

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.