Čokoláda Akesson Madagaskar Bio 100%

Code: AKTC09
€7,19 €6,42 excl. VAT €11,98 / 100 g
Momentálně nedostupné
The item has been sold out…

Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru.

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Akesson Madagaskar Criollo Bio 100%

Tato lahůdková 100% čokoláda je připravena z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru. V chuťovém profilu Vás zaujme finiš vypečené kůrky žitného kváskového chleba.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží: 

  • zlatá medaile,  International Chocolate Awards 2014 – Europe, kategorie „Bars – High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2014
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2015
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2015, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-to-Bar over 80%“
  • bronzová medaile,  International Chocolate Awards, 2016 World Final, kategorie „Bars – High Percentage Plain/Origin dark chocolate Bars (85% and over)“
  • Great Taste Award 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2016
  • Great Taste Award 3 hvězdy, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2017

Složení: kakao, čisté kakaové máslo, sojový lecitin - GMO free (bez geneticky modifikovaných organismů). Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Aby dosáhl Bio kvality, pěstuje si Bertil Akesson kakaové boby raději sám na vlastních plantážích. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata.

Výrobek BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Hmotnost a velikost: 60 g, 95×95×10 mm

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/akesson

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2522
Energie v kcal 609
Tuky v g 55,57
    z toho nasycené tuky v mg 3,99
Sacharidy v g 17,97
    z toho cukry v g 9,74
Bílkoviny v g 9,72
Sůl v mg 91,6

Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.06 kg
EAN: 7640141021125
? Obsah kakaové hmoty: 100
Druhy čokolády: 100%, hořká (tmavá)
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Odrůda kakaových bobů: Criollo
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez cukru/ Dia, Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Bio: ano
Hmotnost: 60
Značka: Akesson
Obsah kakaové hmoty: 100
ziskovost: A2
The item has been sold out…
5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Do not fill out this field:

List of ratings

5
EZ Avatar of author | 08/11/2020
Fenomenální. Dávám šest hvězdiček: ******
5
Avatar of author | 31/05/2019
Milovníci čokolády už inú nebudú chcieť
5
Avatar of author | 29/04/2019
+ Naprosto delikátní!!!

Jemná, dokonalá struktura, úžasná chuť.
5
ZZ Avatar of author | 09/03/2019
Jemná a přitom intenzivní.
5
Avatar of author | 16/08/2018
Tak tohle je teď moje nejoblíbenější stoprocentka. Je to silný a přitom velmi jemný. Ten Bertil co to vyrábí je kouzelník. Palec nahoru!

Discussion

Be the first who will post an article to this item!

Required fields

Do not fill out this field:

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775