Horká čokoláda Ajala Elixír 250g Bio

Kód: AJHC01
290 Kč 252,17 Kč bez DPH
Skladem (16 ks)

Horká čokoláda, taková, jak ji popíjeli Mayové. Obsahuje čistou 70% čokoládu z výběrových, eticky nakoupených kakaových bobů v bio kvalitě, slazenou třtinovou šťávou, šetrně zpracovanou. Horká čokoláda je v bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Horká čokoláda Ajala Elixír Bio

Horká čokoláda, taková, jak ji popíjeli Mayové. Obsahuje čistou 70% čokoládu z výběrových, eticky nakoupených kakaových bobů v bio kvalitě, slazenou třtinovou šťávou, šetrně zpracovanou. Horká čokoláda je v bio kvalitě.

Tato horká čokoláda je výjimečně bohaté a naplňující chuti. Díky výběru kakaových bobů a šetrnému zpracování čokolády je superpotravinou, která napomáhá soustředění, dodává energii a obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek.

Recept na 2 šálky tradiční horké čokolády: 50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek cca 12% neslazené smetany (cca 1 decilitr). Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili případnému připálení.

Tip: zkuste do čokolády vmíchat různé druhy koření. Přidejte horkou čokoládu do dezertů a smoothies. Ozdobte si s ní zmrzlinu.

Složení: kakaové boby, sušená třtinová šťáva, obsah kakaového podílu 70%. Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů

Hmotnost a rozměry: 250 g – sáček se zipem

Česká manufaktura Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky, kde jsou tradičně pěstovány šetrně a v souladu s přírodou. Lidé z Ajala Chocolate s farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro ně prioritou. 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100g
Energie v kJ 2405,8
Energie v kcal 575
Tuky v g 39,3
z toho nasycené mastné kyseliny 24,5
Proteiny 8,6
Sacharidy 44,1
Z toho cukry 25,9
Vláknina 16,1
Železo 0,096
Hořčík 0,699
Vápník 0,143
Theobromin 0,700
Sodík 0,210

Doplňkové parametry

Kategorie: Horká čokoláda a kakao
Hmotnost: 0.25 kg
? Obsah kakaové sušiny: 70
Příchuť čokolády: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Bio, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Typ čokolády: hořké
Druh: čokoláda
Hmotnost: 250

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Česká manufaktura Ajala Chocolate

Misí České manufaktury Ajala Chocolate je ukázat, jak doopravdy chutná čokoláda. Navazují přitom na zapomenuté prvorepublikové umění Československa, které tehdy bylo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. Kombinací starých a nových postupů se snaží dělat tu nejlepší čokoládu na světě a šířit tak povědomí, jak chutná pokrm bohů, plný zdraví prospěšných látek - pravá čokoláda, připravená pouze z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.

Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky. Přitom dbají na to, aby boby pocházely z plantáží, kde byly pěstovány "odjakživa", šetrně a v souladu s přírodou. To, že je zde o rostliny postaráno výborně lze pak poznat na chuti a vůni kakaových bobů. Lidé z čokoládovny s místními farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Díky tomu se dostane farmářům více finančních prostředků. Díky vyšší kvalitě života mají motivaci se o kakaovníky starat ještě lépe. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro Ajala Chocolate prioritou. Čokoládu vyrábí osobně v České republice, konkrétně v Brně, a můžou tak 100% ručit za její kvalitu. Obaly pocházejí z ruční tiskařské dílny Calico z Česka a místní zdroje se snaží nacházet i u ostatních surovin. 

Chcete vidět na vlastní oči s jakou péčí se čokoláda připravuje? Mrkněte na video z čokoládovny.