Nepražené kakaové boby Akesson Madagaskar Criollo Raw Bio 100 g
Code: AKKB01G100Product detailed description
Nepražené RAW kakaové boby Akesson Madagaskar Criollo Raw Bio 100 g
Kakaové boby z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru patří do té nejvyšší sorty. Od Bertila Akessona je nakupují gurmánské čokoládovny z celého světa – z těch, které znáte od nás, např. Francois Pralus a Stéphane Bonnat. Jedná se o boby vzácné aromatické odrůdy Criollo, které jsou pěstovány v bio kvalitě.
Pro vaši domácí potřebu boby dodáváme ve 100g dvouvrstvých sáčcích se zipovým uzávěrem, které jsou plně kompostovatelné, vyrobené z přírodních polymerů (z kukuřičného škrobu, papíru a rostlinné celulózy).
Kakaové boby jsou superpotravinou, obsahující řadu prospěšných látek, jako např. antioxidanty (20× víc než zelený čaj), theobromin, který pomáhá se soustředěním i látky pomáhajících navodit dobrou náladu. Díky raw kvalitě si boby zachovávají ještě více vitamínů a minerálů. Jsou ideální pro křupavé a chutné a přitom zdravé mlsání. Můžete je také přidat do smoothies, jogurtů i müsli. V brownies vytvoří ještě čokoládovější chuť, vaše dezerty královsky ozdobí. Výtečné jsou i v marinádách na maso. Tip na svačinku či cukroví: Smíchejte rozdrcené boby (v mixéru) se sušeným ovocem a trochou tuku (např. kokosového) a ze vzniklé hmoty vyrobte výborné kuličky.
Podívejte se na celou naši sbírku kakaových bobů i další informace o nich.
Upozornění: kakaové boby jsou netříděné. Obsahují boby různých velikostí a také zlomky bobů.
Chuťové upozornění: odrůda Criollo je specifická tím, že je chuťově mírně do kysela. U čokolád vyrobených z této odrůdy kakaových bobů se to projevuje pozitivně ovocnými chuťovými tóny. Nicméně u surových kakaových bobů může být pro někoho kyselost příliš výrazná. V tomto případě doporučujeme odrůdu Forastero, která je naopak zemitě hořká.
Složení: nepražené kakaové boby
Výrobek kontrolovaného BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.
Hmotnost a balení: 100 g, dvouvrstvý uzavíratelný sáček z přírodních polymerů 185 × 65 × 110 mm, sáček je ekologický a kompostovatelný
Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete zde.
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2686 |
Energie v kcal | 642 |
Tuky v g | 52,9 |
z toho nasycené tuky | 23,1 |
Sacharidy v g | 21,3 |
z toho cukry v g | 1,05 |
Bílkoviny v g | 21,1 |
Sůl v g | 0,01 |
Additional parameters
Category: | Cacao Beans with Noble Origin |
---|---|
Weight: | 0.1 kg |
Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
Zdravotní a dietní info: | Bez cukru/ Dia, Raw, Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Kakaové boby jsou...: | Nepražené (Raw) |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Balení kakaových bobů: | malé |
Druh: | čokoládové |
Hmotnost: | 100 |
Výrobce: | Akesson |
Značka: | Akesson |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Åkesson, od roku 1980
Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.
Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.
Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.
Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775