Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mangaro 71%
Code: MCTC-12136Product detailed description
Čokoláda Michel Cluizel Plantation Mangaro 71%
Tato 71% plantážní čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Na jazyku se střídá pestrá směs ovocných chutí s tóny perníku a pikantních, jemně peprných citrusových tónů. Vším probleskuje květový nektar. Když jej však člověk záměrně hledá, ne a ne ho najít. Tahle kombinace vám přinese radostný, prosvětlující pocit.
Plantáž Mangaro se nachází v oblasti Ambohimarina, v údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Jméno si vysloužila podle názvu džungle, která obklopuje svým stínem kakaovníky – Mangamaro „Země, kde rostou mangovníky“. Půda, kterou mangovníky vyživují již po staletí dodává kakaovým bobům jedinečnou exotickou chuť. Pěstují se zde kakaové boby vysoce aromatické a vzácné odrůdy Criollo.
Michel Cluizel přichází v roce 2021 s novou edicí, ve které vyzdvihuje chuť svých plantážních čokolád zvýšením obsahu kakaových bobů na minimálně 70 % u hořkých čokolád a 47 % u mléčných. Při tvorbě čokolád si dává záležet na každém kroku tvorby čokolády. Na obalu nyní najdete znaky, typické pro zemi původu kakaových bobů. Vedle názvu plantáže se dozvíte i název oblasti a základní degustační poznámky.
Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:
- 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
- bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2021, kategorie „Best bean to bar“
- pro předchůdce Mangaro 67%: první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
- pro předchůdce Mangaro 67%: stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
- pro předchůdce Mangaro 67%: 1 hvězda – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
Složení: kakaové boby z plantáže Mangaro, kakaové máslo, cukr. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.
Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
|---|---|
| Energie v kJ | 2393,21 |
| Energie v kcal | 572,3 |
| Tuky v g | 42,64 |
| z toho nasycené tuky v g | 26,34 |
| Sacharidy v g | 33,41 |
| z toho cukry v g | 29,32 |
| Bílkoviny v g | 7,5 |
| Sůl v g | 0,02 |
Additional parameters
| Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
|---|---|
| Weight: | 0.07 kg |
| EAN: | 3572870000147 |
| ? Obsah kakaové hmoty: | 71 |
| Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
| Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
| Odrůda kakaových bobů: | Criollo |
| ? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Madagaskar |
| ? Dobrůtka získala ocenění: | ano |
| Zdravotní a dietní info: | Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány |
| Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
| Druh čokolády: | hořké |
| Hmotnost: | 70 |
| Obsah kakaové hmoty: | 71 |
| Značka: | Michel Cluizel |
| Výrobce: | Michel Cluizel |
| ziskovost: | A1 |
Be the first who will post an article to this item!
List of ratings
Discussion
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Michel Cluizel, od roku 1948
Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie byla založena již roku 1948. Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů. Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Le Premier Cru de Plantation.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně také přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats a čokoládových lanýžů.
Chcete-li si dopřát návštěvu čokoládovny Michel Cluizel z pohodlí Vašeho domova, mrkněte na video z čokoládovny.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Michel Cluizel - čokolatiér svůdník.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Michel Cluizel pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Chocolaterie Cluizel, Avenue de Conches, 27240 Damville, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775
