Pražené kakaové boby CHUAO 1 kg

Code: BOBYCHUAOPRAZ1KG
New Economy-size
€64 €57,14 excl. VAT €6,40 / 100 g
Skladem (>5 pcs)

Pražené kakaové boby Menakao odrůdy Trinitario pěstované na Madagaskaru v údolí řeky Sambirano, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. Boby jsou v čokoládovně ručně přebírány a malé nebo poškozené boby jsou vyřazeny.

Detailed information

Product detailed description

Výběrové pražené kakaové boby Menakao Madagaskar Trinitario 1 kg

Pražené kakaové boby Menakao odrůdy Trinitario pěstované na Madagaskaru v údolí řeky Sambirano, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv.

Boby jsou v čokoládovně ručně přebírány a malé nebo poškozené boby jsou vyřazeny.

Kakaové boby pocházejí výhradně z plantáže pana Millota, jejíž historie sahá do roku 1904. Lucien Millot byl vizionář a spolu s plantáží postavil celou vesnici pro své zaměstnance, se školou, silnicemi... Farma Millot se i dnes věnuje rozvoji celého kraje. Drobným farmářův ve svém okolí například pomáhá s pěstováním, poskytuje jim know-how a vykupuje od nich čerstvé kakaové boby.

Kakaové boby jsou superpotravinou, obsahující spoustu antioxidantů (20× víc než zelený čaj). Díky theobrominu pomáhají se soustředěním a látky v nich pomáhají navozovat dobrou náladu. Díky raw kvalitě si boby zachovávají ještě více vitamínů a minerálů, díky nimž posilují imunitu. Snižují krevní tlak a zlepšují tak váš kardiovaskulární systém. Jsou tedy ideální pro křupavé a chutné mlsání, které prospívá vašemu zdraví. Můžete je chroupat jako oříšky, hodí se ale i do smoothies, jogurtů i müsli. Skvělé jsou v marinádách na maso. Použít je můžete také v receptech místo oříšků. V brownies vytvoří ještě čokoládovější chuť, královsky ozdobí vaše dezerty. Tip: Smíchejte se sušeným ovocem a trochou tuku (např. kokosového), nasekejte a ze vzniklé hmoty vyrobte výborné kuličky, vhodné jako mlsání či energetické svačinky pro všechny příležitosti. 

Složení: pražené kakaové boby

Hmotnost a balení: 1 kg, 210 x 310 mm. Kvalitní, stojící sáček se zipovým uzávěrem z neběleného japonského kraft papíru, hliníkové folie uprostřed a vnitřní transparentní folie CPP.

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete zde.

Nutriční hodnoty / výživové údaje  100 g
Energie v kJ 2662
Energie v kcal 636
Tuky v g 51
    z toho nasycené tuky v g 12
Sacharidy v g 31
    z toho cukry v g 0
Bílkoviny v g 14
Sůl v g 0,02

Additional parameters

Category: Cacao Beans with Noble Origin
Weight: 1 kg
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Chuao
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Venezuela
Zdravotní a dietní info: Bez cukru/ Dia, Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Kakaové boby jsou...: Pražené
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Balení kakaových bobů: velké (1kg a více)
Druh: kakao
Množství: 1000
Značka: Menakao

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

"Od bobu k tabulce" ... to je chocoMe Atelier!

V čem tkví tajemství jejich čokoládové alchymie?

ChocoMe Atelier osobně vybírá kakaové boby nejvyšší kvality s nejzajímavějšími chutěmi, které jsou často nejobtížněji dostupné z exotických koutů světa. Po doručení do Budapešti probíhají všechny další kroky přímo v jejich manufaktuře v XIII. budapešťském obvodu. Mezi pečlivým tříděním bobů a jejich balením stojí téměř 20 kroků, které zaberou týdny práce. ChocoMe však miluje výzvy!

Fermentace a sušení, pražení, mletí, konšování a temperování – každý z těchto kroků, spolu s vášní a unikátními recepty, přináší čokoládě hladkou, sametovou texturu a jedinečnou, světově unikátní chuť.

ChocoMe má za cíl přivést opravdovým milovníkům čokolády kakaové boby, o které by si jinak mohli maximálně přečíst. Protože těch, co si je mohou na světě dovolit, je pár – a oni jsou mezi nimi! S každou tabulkou tak pomáhají objevovat nezaměnitelné chutě exotických regionů a kousek po kousku vytvářejí komunitu lidí, kteří tajům kakaa rozumějí víc než leckterý čokoholik. Jejich práce je posláním, z nějž vznikla bohatá a komplexní řada produktů AteliéR, které okouzlí chuťové buňky autentickými aromaty typickými pro kakaové boby a zvýrazní jedinečné vlastnosti použitých bobů.

Vítejte ve světě „bean to bar“ čili ve vyšší čokoládové sféře, kde se s vášní mísí to nejlepší z kakaa!