Nepražené kakaové boby CHUAO 1 kg
Code: BOBYCHUAOPRAZ1KG2Product detailed description
Výběrové pražené kakaové boby Menakao Madagaskar Trinitario 1 kg
Pražené kakaové boby Menakao odrůdy Trinitario pěstované na Madagaskaru v údolí řeky Sambirano, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv.
Boby jsou v čokoládovně ručně přebírány a malé nebo poškozené boby jsou vyřazeny.
Kakaové boby pocházejí výhradně z plantáže pana Millota, jejíž historie sahá do roku 1904. Lucien Millot byl vizionář a spolu s plantáží postavil celou vesnici pro své zaměstnance, se školou, silnicemi... Farma Millot se i dnes věnuje rozvoji celého kraje. Drobným farmářův ve svém okolí například pomáhá s pěstováním, poskytuje jim know-how a vykupuje od nich čerstvé kakaové boby.
Kakaové boby jsou superpotravinou, obsahující spoustu antioxidantů (20× víc než zelený čaj). Díky theobrominu pomáhají se soustředěním a látky v nich pomáhají navozovat dobrou náladu. Díky raw kvalitě si boby zachovávají ještě více vitamínů a minerálů, díky nimž posilují imunitu. Snižují krevní tlak a zlepšují tak váš kardiovaskulární systém. Jsou tedy ideální pro křupavé a chutné mlsání, které prospívá vašemu zdraví. Můžete je chroupat jako oříšky, hodí se ale i do smoothies, jogurtů i müsli. Skvělé jsou v marinádách na maso. Použít je můžete také v receptech místo oříšků. V brownies vytvoří ještě čokoládovější chuť, královsky ozdobí vaše dezerty. Tip: Smíchejte se sušeným ovocem a trochou tuku (např. kokosového), nasekejte a ze vzniklé hmoty vyrobte výborné kuličky, vhodné jako mlsání či energetické svačinky pro všechny příležitosti.
Složení: pražené kakaové boby
Hmotnost a balení: 1 kg, 210 x 310 mm. Kvalitní, stojící sáček se zipovým uzávěrem z neběleného japonského kraft papíru, hliníkové folie uprostřed a vnitřní transparentní folie CPP.
Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete zde.
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
|---|---|
| Energie v kJ | 2662 |
| Energie v kcal | 636 |
| Tuky v g | 51 |
| z toho nasycené tuky v g | 12 |
| Sacharidy v g | 31 |
| z toho cukry v g | 0 |
| Bílkoviny v g | 14 |
| Sůl v g | 0,02 |
Additional parameters
| Category: | Cacao Beans with Noble Origin |
|---|---|
| Weight: | 1 kg |
| Odrůda kakaových bobů: | Criollo, Chuao |
| ? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Venezuela |
| Zdravotní a dietní info: | Bez cukru/ Dia, Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
| Kakaové boby jsou...: | Pražené |
| Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
| Balení kakaových bobů: | velké (1kg a více) |
| Druh: | kakao |
| Množství: | 1000 |
| Značka: | Menakao |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
"Od bobu k tabulce" ... to je chocoMe Atelier!
V čem tkví tajemství jejich čokoládové alchymie?
ChocoMe Atelier osobně vybírá kakaové boby nejvyšší kvality s nejzajímavějšími chutěmi, které jsou často nejobtížněji dostupné z exotických koutů světa. Po doručení do Budapešti probíhají všechny další kroky přímo v jejich manufaktuře v XIII. budapešťském obvodu. Mezi pečlivým tříděním bobů a jejich balením stojí téměř 20 kroků, které zaberou týdny práce. ChocoMe však miluje výzvy!
Fermentace a sušení, pražení, mletí, konšování a temperování – každý z těchto kroků, spolu s vášní a unikátními recepty, přináší čokoládě hladkou, sametovou texturu a jedinečnou, světově unikátní chuť.
ChocoMe má za cíl přivést opravdovým milovníkům čokolády kakaové boby, o které by si jinak mohli maximálně přečíst. Protože těch, co si je mohou na světě dovolit, je pár – a oni jsou mezi nimi! S každou tabulkou tak pomáhají objevovat nezaměnitelné chutě exotických regionů a kousek po kousku vytvářejí komunitu lidí, kteří tajům kakaa rozumějí víc než leckterý čokoholik. Jejich práce je posláním, z nějž vznikla bohatá a komplexní řada produktů AteliéR, které okouzlí chuťové buňky autentickými aromaty typickými pro kakaové boby a zvýrazní jedinečné vlastnosti použitých bobů.
Vítejte ve světě „bean to bar“ čili ve vyšší čokoládové sféře, kde se s vášní mísí to nejlepší z kakaa!
