Čokoláda Bonnat Porcelana Venezuela 75%
Code: BNTC21Product detailed description
Čokoláda Bonnat – Grand Crus d'Exception – Porcelana Venezuela 75%
Specialitka pro znalce z kolekce „Grand Crus d'Exception“ neboli volně přeloženo „čokolády s výjimečným rodokmenem“.
Porcelana je pojmenování nejčistší formy odrůdy Criollo původem z Venezuely, považované znalci za nejlepší na světě. Název je odvozen od bledé, průsvitné a téměř porcelánové barvy a textury nezralých lusků a bobů, které visí na stromech. Její pěstování je velmi obtížné, a proto ji místní zemědělci již nahradili na mnoha místech odolnějšími plodinami. Každoročně se jí sklízí neuvěřitelně málo, méně než 1000 kg. Spolu s raritností činí také rafinovaný chuťový profil těchto bobů z Porcelany nejvyhledávanější a nejdražší kakaové boby na světě. Tahle čokoláda je hladká a sladká, s jemnou a vyváženou chutí. V dochuti ucítíte jemné zašumění s náznakem citronového sorbetu.
Složení: 75 % kakao, kakaové máslo, cukr.
Výjimečná kvalita surovin: Stéphane Bonnat si na kvalitu surovin potrpí. Na výrobu čokolády používá pouze:
- kakao a čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného.
Nikdy nepoužívá sójový lecitin, vanilku, vanilin, ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Hmotnost a velikost: 100 g, 153×75×10 mm
Rodinná čokoládovna Bonnat vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1884. Nachází se v městečku Voiron ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/bonnat
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
|---|---|
| Energie v kJ | 2501 |
| Energie v kcal | 603 |
| Tuky v g | 46 |
| z toho nasycené tuky v g | 29,65 |
| Sacharidy v g | 42,6 |
| z toho cukry v g | 25,9 |
| Bílkoviny v g | 8,8 |
| Sůl v g | 0,01 |
Additional parameters
| Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
|---|---|
| Weight: | 0.1 kg |
| EAN: | 3700152400433 |
| ? Obsah kakaové hmoty: | 75 |
| Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
| Chocolate Flavour: | BEZ PŘÍCHUTĚ |
| Odrůda kakaových bobů: | Porcelana |
| ? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Venezuela |
| Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
| Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
| Druh čokolády: | hořké |
| Hmotnost: | 100 |
| Obsah kakaové hmoty: | 75 |
| Značka: | Bonnat |
| Výrobce: | Bonnat |
Be the first who will post an article to this item!
List of ratings
Discussion
Be the first who will post an article to this item!
Čokoláda Bonnat, od roku 1884
Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaa.
Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Chcete vědět víc? Přečtěte si svěží článek: Stephan Bonnat - čokolatiér čaroděj.
ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Bonnat pro Česko a Slovensko.
Výrobce: Bonnat Chocolatier, 8, cours Senozan, 38500 Voiron, Francie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775
