To'ak čokoláda Alchemy Umami Tucupí 65%
Code: TKTC-ALCH-TUCProduct detailed description
To'ak čokoláda Alchemy Umami Tucupí 65% 56 g
65% tmavá čokoláda z nejvzácnějších kakaových bobů odrůdy Nacional s amazonským tradiční kořením Tucupí, které se dá popsat jako „amazonské miso“. To dává čokoládě delikátní pikantnost (díky špetičce chilli) a plnou kořeněnou chuť, nazývanou „umami“. Ta se dá přirovnat k chuti sójové omáčky nebo zralé šunky (po česku „UHO = univerzální hnědá omáčka“, ovšem v luxusní variantě, která vám jistě zachutná). Podnikněte „gastronautickou“ objevnou výpravu do chutí amazonských pralesů.
V řadě Alchemy To'ak Chocolate zprostředkovávají tradiční chutě Jižní Ameriky. Výjimečné tabulky jsou baleny v krabičkách z ekologického papíru, které jsou samy o sobě uměleckým dílem. Uvnitř najdete degustační poznámky, informace o místních umělcích, kteří obaly vyzdobili, i o tom, jak čokolády vznikaly. V krabičce najdete čtyři 14g čtverečky, samostatně zabalené ve zlatém obalu.
Výjimečná kvalita surovin:
- Kakaové boby Nacional jsou certifikovány jako „Heirloom Cacao“, tedy „Diamanty mezi kakaem“ – kakaovníky a boby obdařené historickou, kulturní, botanickou, geografickou a zejména chuťovou hodnotou.
- Kakaové boby jsou pěstovány organicky, na několika necertifikovaných, avšak pečlivě monitorovaných místních farmách oblasti Pidero de Plata. Do těchto farem To'ak poskytli sazenice, počáteční kapitál i příjem, než kakaovníky začaly mít úrodu. Farmáři jsou za úrodu férově odměňováni (3–9x více, než je průměr).
- Svým nákupem podpoříte ochranu dědictví kakaa a regenerativní zemědělství v Ekvádoru.
- To'ak čokolády jsou vyráběné ručně s velkou pozorností od sklizně, přes fermentaci bobů, mletí a konšování, až po vytvoření luxusní tabulky.
Složení: kakaové boby 65 %, třtinový cukr BIO, tucupí (fermentovaný a redukovaný škrob z yuky, chilli), kakaové máslo. Může obsahovat mléko, sóju, oříšky. Čokoláda je ručně vyráběná, košer a bez lepku.
To'ak je čokoládovna založená v roce 2013. Vyrábí tabulky z kakaových bobů z prapůvodní ekvádorské odrůdy Nacional, o které experti tvrdili, že vyhynula. Založili organizaci na ochranu deštného pralesa a společně řídí projekt obnovy kakaovníků v pobřežním Ekvádoru. To'ak čokoládovna vyrobila nejdražší tabulku čokolády světa. Vyrábí řady čokolád podle roku sklizně. Mezi produkty patří i edice Vintage, která zraje několik let v sudech po whisky nebo koňaku.
Hmotnost a velikost: 56 g, 4 x 16 g samostatné miničokolády
Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g |
---|---|
Energie v kJ | 2508 |
Energie v kcal | 600 |
Tuky v g | 42,85 |
z toho nasycené tuky v g | 28,57 |
Sacharidy v g | 50 |
z toho cukry v g | 35,7 |
Vláknina v g | 21,4 |
Bílkoviny v g | 7,14 |
Sůl v g | 0 |
Draslík v mg | 628 |
Vápník v mg | 66,4 |
Železo v mg | 7,86 |
Additional parameters
Category: | Chocolate - the best of planet Earth |
---|---|
Weight: | 0.056 kg |
? Obsah kakaové hmoty: | 65 |
Druhy čokolády: | hořká (tmavá) |
Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, umami |
Odrůda kakaových bobů: | Nacional - Heilroom cacao |
? Původ kakaových bobů: | === AMERIKA ===, Ekvádor |
Zdravotní a dietní info: | Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 |
Druh čokolády: | hořké |
Hmotnost: | 56 |
Značka: | To'ak |
Obsah kakaové hmoty: | 65 |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!
To'ak Chocolate, nejexkluzivnější čokoláda světa
Pokud hledáte dárek, pochoutku, která vyrazí dech, jste tu správně.
To´ak Chocolate vytváří tabulky z nejvzácnější odrůdy kakaa na zemi. Jejich posláním je „změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“
To’ak Chocolate připravuje čokoládu z pradávné ekvádorské odrůdy kakaa Nacional, o které si všichni mysleli, že již vymizela. Její historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy bylo kakao vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století byly však v údolí Piedra de Plata nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
Za výjimečnou čokoládovnou stojí Jerry Toth. V roce roce 2007, založil v Ekvádoru ekologickou rezervaci, společně se svou neziskovou organizací Third Millennium Alliance. V ní začal kultivovat kakaovníky a ručně vyrábět čokoládu ve svém bambusovém domku. Posléze začal spolupracovat s několika farmáři, kterým poskytl sazenice, překlenovací příjem než kakaovníky dorostly. To'ak je s farmáři v pravidelném kontaktu, aby zajistili organické pěstování. Platí jim férové ceny.
Výrobce: To´ak (Tierra and Arbol S.A.S., Tolosa N24-199 y Astorias - 170408 Quito, Ecuador)
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775