To'ak čokoláda Alchemy Caramelized Pop Amaranth 65%

Code: TKTC-ALCH-AMA
Sale Discount Shelf life
€19,67 –30 % €13,71 €12,24 excl. VAT €24,48 / 100 g
Skladem (21 pcs)

65% tmavá čokoláda z nejvzácnější odrůdy kakaových bobů Nacional s praženým amaranthem s karamelem ze třtinového cukru a kapkou kakaového másla je luxusním ztvárněním tradiční ekvádorské sladké pochoutky. Amarant je andská superpotravina plná bílkovin. Nechte se vzít na „gastronautickou“ objevnou cestu do dalekého Ekvádoru.

Detailed information

Product detailed description

To'ak čokoláda Alchemy Caramelized Pop Amaranth - s karamelovým praženým amarantem 56 g

65% tmavá čokoláda z nejvzácnější odrůdy kakaových bobů Nacional s praženým amaranthem s karamelem ze třtinového cukru a kapkou kakaového másla je luxusním ztvárněním tradiční ekvádorské sladké pochoutky. Amarant je andská superpotravina plná bílkovin. Nechte se vzít na „gastronautickou“ objevnou cestu do dalekého Ekvádoru.

V řadě Alchemy To'ak Chocolate zprostředkovávají tradiční chutě Jižní Ameriky. Výjimečné tabulky jsou baleny v krabičkách z ekologického papíru, které jsou samy o sobě uměleckým dílem. Uvnitř najdete degustační poznámky, informace o místních umělcích, kteří obaly vyzdobili, i o tom, jak čokolády vznikaly. V krabičce najdete čtyři 14g čtverečky, samostatně zabalené ve zlatém obalu. 

Výjimečná kvalita surovin:  

  • Kakaové boby Nacional jsou certifikovány jako „Heirloom Cacao“, tedy „Diamanty mezi kakaem“ – kakaovníky a boby obdařené historickou, kulturní, botanickou, geografickou a zejména chuťovou hodnotou.
  • Kakaové boby jsou pěstovány organicky, na několika necertifikovaných, avšak pečlivě monitorovaných místních farmách oblasti Pidero de Plata. Do těchto farem To'ak poskytli sazenice, počáteční kapitál i příjem, než kakaovníky začaly mít úrodu. Farmáři jsou za úrodu férově odměňováni (3–9x více, než je průměr).
  • Svým nákupem podpoříte ochranu dědictví kakaa a regenerativní zemědělství v Ekvádoru.
  • To'ak čokolády jsou vyráběné ručně s velkou pozorností od sklizně, přes fermentaci bobů, mletí a konšování, až po vytvoření luxusní tabulky. 

Složení: kakaové boby 65 %, třtinový cukr, pufovaný amarant, kakaové máslo, mořská sůl. Může obsahovat mléko, sóju, oříšky. Čokoláda je ručně vyráběná, košer a bez lepku

To'ak je čokoládovna založená v roce 2013. Vyrábí tabulky z kakaových bobů ekvádorské odrůdy Nacional, o které experti tvrdili, že vyhynula. Založili organizaci na ochranu deštného pralesa a společně řídí projekt obnovy kakaovníků v pobřežním Ekvádoru. Místním farmářům poskytuje sazenice, počáteční kapitál i překlenovací příjem, než vysázené kakaovníky začnou mít úrodu. Udržuje s nimi častý kontakt a platí jim férové ceny (3–9x vyšší, než je průměr). To'ak čokoládovna vyrobila nejdražší tabulku čokolády světa. Vyrábí řady čokolád podle roku sklizně. Mezi produkty patří i edice Vintage, která zraje několik let v sudech po whisky nebo koňaku.

Hmotnost a velikost: 56 g, 4 x 16 g samostatné miničokolády

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2242
Energie v kcal 536
Tuky v g 36
    z toho nasycené tuky v g 21
Sacharidy v g 57
    z toho cukry v g 21
Vláknina v g 28,5
Bílkoviny v g 7,14
Sůl v g 0,01
Vitamín D v mg 2,1
Draslík v mg 664
Vápník v mg 88,5
Železo v mg 12,1



Additional parameters

Category: Chocolate - the best of planet Earth
Weight: 0.056 kg
? Obsah kakaové hmoty: 65
Chocolate Flavour: S PŘÍCHUTÍ, Amarant, karamel
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Ani stopa lepku, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Ekvádor
Odrůda kakaových bobů: Nacional - Heilroom cacao
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 56
Značka: To'ak
Obsah kakaové hmoty: 65

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

To'ak Chocolate, nejexkluzivnější čokoláda světa

Pokud hledáte dárek, pochoutku, která vyrazí dech, jste tu správně. 

To´ak Chocolate vytváří tabulky z nejvzácnější odrůdy kakaa na zemiJejich posláním je „změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.

To’ak Chocolate připravuje čokoládu z pradávné ekvádorské odrůdy kakaa Nacional, o které si všichni mysleli, že již vymizela. Její historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy bylo kakao vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století byly však v údolí Piedra de Plata nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“

Za výjimečnou čokoládovnou stojí Jerry Toth. V roce roce 2007, založil v Ekvádoru ekologickou rezervaci, společně se svou neziskovou organizací Third Millennium Alliance. V ní začal kultivovat kakaovníky a ručně vyrábět čokoládu ve svém bambusovém domku. Posléze začal spolupracovat s několika farmáři, kterým poskytl sazenice, překlenovací příjem než kakaovníky dorostly. To'ak je s farmáři v pravidelném kontaktu, aby zajistili organické pěstování. Platí jim férové ceny.

Výrobce: To´ak (Tierra and Arbol S.A.S., Tolosa N24-199 y Astorias - 170408 Quito, Ecuador)
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775