Bonboniéra gurmánských dražé mandle v hořké čokoládě Åkesson ochucené divokým pepřem AtelieR 100 g
Code: BB-RF104Product detailed description
Bonboniéra Michel Cluizel "No.28 Ganaches d´Exception Noir"
Výběr 28 pralinek s náplní z ganache z vybraných oblíbených plantáží Michela Cluizela. Všechny milovníky intenzivních kakaových tónů potěší kombinace vysokoprocentní čokolády s krémem ganache, který se vyrábí vmícháním smetany do tmavé čokolády. Jemňoučký krém se na jazyku přímo rozplývá a vrstva čokolády podtrhuje jeho sametovou hebkost.
Bonboniéra vás potěší čtyřmi druhy pralinek s plantážní čokoládou (Riachuelo, El Jardín, Vila Gracinda, Mokaya, La Laguna) a dvěma druhy pralinek s vysokým obsahem kakaa (85% a 99%).
Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:
- pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
- třtinový cukr místo cukru řepného,
- přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
- nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
- a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.
Složení: kakao, cukr, máslo, kakaové máslo, smetana, stabilizátor: sorbitolový sirup, invertovaný cukr, med, emulgátor: řepkový lecitin, barviva (karmín, kurkumin), plnotučné sušené mléko, pravá Bourbon vanilka, zázvor, skořice. Může obsahovat stopy lepku a vajec.
Hmotnost: 305 g
Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel
| Nutriční hodnoty / výživové údaje | 100 g | 
|---|---|
| Energie v kJ | 2442,47 | 
| Energie v kcal | 584,32 | 
| Tuky v g | 46,66 | 
| z toho nasycené tuky v g | 29,75 | 
| Sacharidy v g | 35,14 | 
| z toho cukry v g | 24,43 | 
| Bílkoviny v g | 5,58 | 
| Sůl v g | 0,02 | 
Additional parameters
| Category: | Pralines, Bonbons and Truffles | 
|---|---|
| Weight: | 0.1 kg | 
| kategorie: | dražé | 
| ? Obsah kakaové hmoty: | 70 | 
| Druhy čokolády: | hořká (tmavá) | 
| Hořká čokoláda (druh): | Single origin čokoláda | 
| Chocolate Flavour: | S PŘÍCHUTÍ, kokos, fazole tonka | 
| Odrůda kakaových bobů: | Kakao Kamili | 
| ? Původ kakaových bobů: | === AFRIKA ===, Tanzánie | 
| Zdravotní a dietní info: | Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány | 
| Pomocny: | 1, 2, 3, 4, 5 | 
| Hmotnost: | 100 g | 
| Výrobce: | chocoMe | 
| Kategorie: | dražé | 
| Obsah kakaové hmoty: | 69 | 
| Druh čokolády: | hořká | 
| Odrůda kakových bobů: | Akesson | 
| S náplní: | mandle | 
| S příchutí: | mandle, divoký pepř | 
| Původ kakaových bobů: | Madagaskar | 
| Hmotnost: | 100 | 
| Značka: | AtelieR | 
| Výrobce: | chocoMe | 
Be the first who will post an article to this item!
Discussion
Be the first who will post an article to this item!
"Od bobu k tabulce" ... to je chocoMe Atelier!
V čem tkví tajemství jejich čokoládové alchymie?
ChocoMe Atelier osobně vybírá kakaové boby nejvyšší kvality s nejzajímavějšími chutěmi, které jsou často nejobtížněji dostupné z exotických koutů světa. Po doručení do Budapešti probíhají všechny další kroky přímo v jejich manufaktuře v XIII. budapešťském obvodu. Mezi pečlivým tříděním bobů a jejich balením stojí téměř 20 kroků, které zaberou týdny práce. ChocoMe však miluje výzvy!
Fermentace a sušení, pražení, mletí, konšování a temperování – každý z těchto kroků, spolu s vášní a unikátními recepty, přináší čokoládě hladkou, sametovou texturu a jedinečnou, světově unikátní chuť.
ChocoMe má za cíl přivést opravdovým milovníkům čokolády kakaové boby, o které by si jinak mohli maximálně přečíst. Protože těch, co si je mohou na světě dovolit, je pár – a oni jsou mezi nimi! S každou tabulkou tak pomáhají objevovat nezaměnitelné chutě exotických regionů a kousek po kousku vytvářejí komunitu lidí, kteří tajům kakaa rozumějí víc než leckterý čokoholik. Jejich práce je posláním, z nějž vznikla bohatá a komplexní řada produktů AteliéR, které okouzlí chuťové buňky autentickými aromaty typickými pro kakaové boby a zvýrazní jedinečné vlastnosti použitých bobů.
Vítejte ve světě „bean to bar“ čili ve vyšší čokoládové sféře, kde se s vášní mísí to nejlepší z kakaa!

 
                                                                                                                                    
    
    
             
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                    