Čokoláda Jordis TMA - tmavá 77%

Code: JOTC-TMA
€3,96 €3,54 excl. VAT €7,92 / 100 g
Kompletně snězeno

77% tmavá čokoláda přinášející opravdovou chuť kakaa. V této tabulce v Jordis namixovali 4 druhy kakaa, aby pro vás získali silnou, kořenitou a hravou chuť zároveň. 

 

Detailed information

Product detailed description

Čokoláda Jordis TMA - tmavá 77%

77% tmavá čokoláda přinášející opravdovou chuť kakaa. V této tabulce v Jordis namixovali 4 druhy kakaa, aby pro vás získali silnou, kořenitou a hravou chuť zároveň. Kakaové boby pro tuto tabulku jsou pečlivě vybrány a namíchány z odrůd Trinitario a Criollo, pěstovaných ve čtyřech lokalitách Jižní Ameriky.

Složení: kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.

Hmotnost a velikost: 50 g, 15,5 x 8,5 x 1,5 cm

Česká čokoládovna Jordis začala před deseti lety, jako první v naší zemi, vyrábět čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. bean-to-bar čokolády). Založili ji pánové Stejskal a Koudelka z Hradce Králové, kteří čokolády vytvářeli v podstatě podomácku, nejdříve po 40 tabulkách denně. Dnes ve své dílně vyrábějí na 100 000 tabulek každý rok, stále ručně a s láskou, originalitou a řemeslnou přesností. Kakaové boby v čokoládovně Jordis pečlivě třídí, po malých dávkách praží a nechávají 48 hodin mlít a promíchávat v kamenném mlýnku. Do čokolády používají pečlivě vybrané ingredience a následně ji pomalu temperují. Každá tabulka je pak ručně zabalena.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2474
Energie v kcal 591
Tuky v g 41
    z toho nasycené v g 25
Sacharidy v g 45
   z toho cukry v g 23
Bílkoviny v g 10
Sůl v g 0,04

Additional parameters

Category: Vyprodané zboží
Weight: 0.05 kg
? Obsah kakaové hmoty: 77
Chocolate Flavour: BEZ PŘÍCHUTĚ
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
Zdravotní a dietní info: Low carb (bez cukru nebo min 77 % kakaa), Ani stopa lepku, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Criollo, Trinitario, Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 50
Značka: Jordis
Výrobce: Jordis
Obsah kakaové hmoty: 77
Požadované vlastnosti: bez lepku

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Jordis, první česká ben-to-bar čokoládovna

Čokoládovnu založili pánové Stejskal a Koudelka v Hradci Králové již před 10 lety. Tehdy byla jediná v naší zemi, která vyráběla čokolády přímo z kakaových bobů (tzv. Bean-to-bar čokolády), dovážených z vybraných destinací (prohlédněte si mapu).

Kakaové boby, které do čokoládovny putují z různých koutů světa, ručně přebírají a šetrně praží po malých dávkách. Po 24 hodinovém mletí na kamenném mlýnku ze vzniklé krémové a voňavé kakaové hmoty tvoří originály přidáváním čistých ingrediencí jako třtinový cukr, kozí mléko, kousky zázvoru a podobně. Čokoládu pak pomalu temperují a každou tabulku ručně zabalí. Jejich tvorbu ocenila i porota mezinárodních soutěží.

Podívejte se na video, jak vzniká čokoláda Jordis od celých bobů až po zabalenou tabulku. I další:

  • Jak se v malé čokoládovně Jordis boby praží,
  • 48 hodin od kakaových bobů ke krémové čokoládové hmotě - mletí kakaových bobů
  • Co udělá temperace s čokoládovou hmotou, aneb jak získat ten správný lesk, barvu a lom čokolády

Výrobce: Jordi's s.r.o., Špitálská 149/7, 50003 Hradec Králové, IČ: 03630731
Distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775