Mléčná čokoláda Fjak s hnědým kozím sýrem 45%

Kód: FJK-807
Oceněná
Značka: Fjak
205 Kč 183,04 Kč bez DPH 386,79 Kč / 100 g
Skladem (25 ks)

45% mléčná čokoláda z kakaových bobů z Haiti je ochucená kozím Brunostem ("brunost" = "hnědý sýr"), norskou lokální specialitou, a norskou solí. Součástí procesu přípravy tohoto sýra je dlouhé vaření mléka, při kterém mléčný cukr zkaramelizuje, což dodává sýru jeho typickou nahnědlou barvu a nasládlou chuť. Čokoláda má tak jemnou krémovou texturu a karamelovou dochuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná čokoláda Fjak s hnědým kozím sýrem 45% 53 g

45% mléčná čokoláda z kakaových bobů z Haiti je ochucená kozím Brunostem ("brunost" = "hnědý sýr"), norskou lokální specialitou, a norskou solí. Součástí procesu přípravy tohoto sýra je dlouhé vaření mléka, při kterém mléčný cukr zkaramelizuje, což dodává sýru jeho typickou nahnědlou barvu a nasládlou chuť. Čokoláda má tak jemnou krémovou texturu a karamelovou dochuť.

kakaové boby, ze kterých je tato tabulka připravená, pocházejí z PISA na Haiti. PISA je jediná společnost, která nakupuje a centrálně fermentuje "mokré" kakao (nevysušené), a díky tomu ho může prodávat za vyšší cenu pro jeho vyšší kvalitu. Farmáři nyní vydělávají přibližně čtyřikrát více peněz než před nástupem společnosti PISA a zároveň jsou motivováni k ochraně svých stromů před ekologicky škodlivým trhem s dřevěným uhlím.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Great Taste Award - 1 hvězda, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2020
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate,  Londýn, 2020
  • zlatá medaile, International Chocolate Awards, 2019 European final
  • Special innovation award, International Chocolate Awards, 2019 European final
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2019 World final

Složení: kakao, třtinový cukr, sušené mléko, kakaové máslo, hnědý kozí sýr, sůl – vše v kvalitě.

Hmotnost : ± 53 g

Norská čokoládovna Fjak Sjokolade vyrábí čokoládu od roku 2017. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/fjak.

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2263
Energie v kcal 541
Tuky v g 32,3
    z toho nasycené tuky v mg 19,9
Sacharidy v g 53,1
    z toho cukry v g 45
Vláknina v g 2,1
Bílkoviny v g 8,1
Sůl v g 1

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda - to nejlepší z planety Země
Hmotnost: 0.053 kg
? Obsah kakaové hmoty: 45
Příchuť čokolády: S PŘÍCHUTÍ, — OSTATNÍ:, kozí sýr, sůl
Druhy čokolády: mléčná
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AMERIKA ===, Haiti
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: mléčná
Hmotnost: 53
Obsah kakaové hmoty: 45
Značka: Fjak

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Fjåk Sjokolade

Fjåk je první norská bean-to-bar čokoládovna. Tato malá čokoládovna kombinuje kvalitní kakao z celého světa s tradičními severskými surovinami a chutěmi. Fjåk nabízí jedinečnou řadu řemeslných čokolád, které jsou vyráběny ručně na místě z ekologicky a fairtradově pěstovaných kakaových bobů. Celý proces výroby čokolády probíhá v malé továrně, kterou vlastní a řídí jediná žena, Agur.