Miničokoládka Michel Cluizel Mangaro Noir 65%

Neohodnoceno
Výrobce: Michel Cluizel
11,90 Kč 10,35 Kč bez DPH
Skladem (47 ks)

Tato jemná 65% čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných a květinových chutí. Jemná kyselost citrusů, radostný světlý, sluníčkový pocit.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Miničokoládka Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Mangaro Noir Criollo 65%

Tato jemná 65% čokoláda je pravděpodobně nejexotičtější z plantážních čokolád Michel Cluizel. Nástup je medově karamelový, poté se rozvine pestrá směs ovocných a květinových chutí. Probleskuje květový nektar, ale když ho tam člověk záměrně hledá, tak ho ne a ne najít. Jemná kyselost citrusů, radostný světlý, sluníčkový pocit. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru a pěstuje kakaové boby variety Criollo.

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Cluizel Mangaro Noir 65% (v angličtině)

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
  • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008

Složení:kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka, vajec, siřičitany a lepek.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 5 g, 32×32×5 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 5 g
Energie v kJ 2380,9 119,05
Energie v kcal 569,59 28,48
Tuky v g 41,1 2,06
    z toho nasycené tuky v g 25,38 1,27
Sacharidy v g 47,05 2,35
    z toho cukry v g 34,16 1,7
Bílkoviny v g 6,58 0,33
Sůl v g 0,01 0

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDA
Hmotnost: 0.005 kg
Obsah kakaové sušiny: 65
Příchuť: BEZ příchutě
Dobrůtka získala ocenění: ano
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Původ kakaových bobů: Madagaskar
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 5

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: