Pralinkový krém Michel Cluizel Praliné 78%

Kód: MCN-15355 EAN: 659253153553 ČokoBanka doporučuje ČokoBanka doporučuje
Praliné 78% z dílny čokolatiéra Michela Cluizela je lahůdkovou směsí ručně vyráběné oříškové hmoty „praliné“ a jemné mléčné čokolády.

5 hodnocení
Výrobce: Michel Cluizel
Připraveno k odeslání
199,13 Kč bez DPH
229,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 12  - 1 % Sleva
od 60  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Pralinkový krém Michel Cluizel Praliné 78%

Pralinkový krém Michel Cluizel „Praliné 78%“

Víte jak se vyrábí pravé pralinky? Do velkého měděného kotle nasypeme lískové ořechy, mandle a třtinový cukr. Pod kotlem zapálíme oheň a směs mícháme. Lískové oříšky a mandle se opraží a cukr zkaramelizuje. Poté necháme směs vychladnout a rozemeleme ji na jemnou kašičku. Když nyní z této hmoty, kterou francouzi nazvali „praliné“, uplácáme kuličku a obalíme ji čokoládou, získáme původní pralinku. Později slovo pralinka zdomácnělo pro všechny druhy čokoládových bonbónů... Pokud si chcete udělat přestavu, jak tato pochoutka chutná, máte možnost.

Praliné 78% z dílny čokolatiéra Michela Cluizela je lahůdkovou směsí ručně vyráběné hmoty „praliné“ a jemné mléčné čokolády.

Složení: Praliné 78% (třtinový cukr, mandle, lískové ořechy), dehydrované máslo, plnotučné sušené mléko, kakao, řepkový lecitin, pravá Bourbon vanilka.

Upozornění: na povrchu krému se může samovolně vytvořit vrstvička oleje. Je to normální. Před použitím krém zamíchejte.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 250 g, sklenice 70×70×79 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 250 g
Energie v kJ 2350,82 5877,06
Energie v kcal 562,4 1405,99
Tuky v g 38,12 95,29
    z toho nasycené tuky v g 20,6 51,51
Sacharidy v g 47,26 118,16
    z toho cukry v g 44,67 111,67
Bílkoviny v g 6,07 15,18
Sůl v g 0,09 0,22
Specifikace
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. mléčná
Příchuť Příchuť čokolády. lískové ořechy, mandle, praliné
Bio ne
Hodnocení
Pavlína hodnotil/a: Čas: 10:27 Datum: 16.09.2016
Nenene! Tohle už si nekoupím. Nevydrží to ani půl hodiny :-)
Josef hodnotil/a: Čas: 18:18 Datum: 27.07.2015
Huh... poločas rozpadu byl asi 5 minut. Ale žena pak byla samý úsměv, takže to vypadá, že si udělám pro sichr zásobičku :-)
Eva hodnotil/a: Čas: 20:30 Datum: 12.06.2015
Dámy a pánové, tohle snad ani nemůžou myslet vážně, že by se to mělo na něco mazat. Jím to samotné, protože je hřích to něčím kazit. Snad tam namixovali křídla andělů.... Božské!