Nepražené kakaové boby Akesson Madagaskar Criollo Raw Bio 200 g

Kód: AKKB01G200
Bio
Značka: Akesson
159 Kč 138,26 Kč bez DPH 79,50 Kč / 100 g
Skladem (6 ks)

Kakaové boby z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru patří do té nejvyšší sorty. Od Bertila Akessona je nakupují gurmánské čokoládovny z celého světa. Jedná se o boby vzácné aromatické odrůdy Criollo, které jsou pěstovány v bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nepražené kakaové boby Akesson Madagaskar Criollo Raw Bio 200 g

Kakaové boby z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru patří do té nejvyšší sorty. Od Bertila Akessona je nakupují gurmánské čokoládovny z celého světa – z těch, které znáte od nás, např. Francois Pralus a Stéphane BonnatJedná se o boby vzácné aromatické odrůdy Criollo, které jsou pěstovány v bio kvalitě.

Upozornění: kakaové boby jsou netříděné. Obsahují boby různých velikostí a také zlomky bobů.

Chuťové upozornění: odrůda Criollo je specifická tím, že je chuťově mírně do kysela. U čokolád vyrobených z této odrůdy kakaových bobů se to projevuje pozitivně ovocnými chuťovými tóny. Nicméně u surových kakaových bobů může být pro někoho kyselost příliš výrazná. V tomto případě doporučujeme odrůdu Forastero, která je naopak zemitě hořká.

Kakaové boby jsou superpotravinou, obsahující řadu prospěšných látek, jako např. antioxidanty (20× víc než zelený čaj), theobromin, který pomáhá se soustředěním i látky pomáhajících navodit dobrou náladu. Díky raw kvalitě si boby zachovávají ještě více vitamínů a minerálů. Jsou ideální pro křupavé a chutné a přitom zdravé mlsání. Můžete je také přidat do smoothies, jogurtů i müsli. V brownies vytvoří ještě čokoládovější chuť, vaše dezerty královsky ozdobí. Výtečné jsou i v marinádách na maso. Tip na svačinku či cukroví: Smíchejte rozdrcené boby (v mixéru) se sušeným ovocem a trochou tuku (např. kokosového) a ze vzniklé hmoty vyrobte výborné kuličky.

Podívejte se na celou naši sbírku kakaových bobů i další informace o nich.

Složení: nepražené kakaové boby

Výrobek kontrolovaného BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Hmotnost a balení: 200 g – pevný plastový sáček se zipem

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete zde.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2686
Energie v kcal 642
Tuky v g 52,9
   z toho nasycené tuky 23,1
Sacharidy v g 21,3
    z toho cukry v g 1,05
Vláknina 31,3
Bílkoviny v g 21,1
Sůl v g 0,01

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakaové boby s rodokmenem
Hmotnost: 0.2 kg
Zdravotní a dietní info: Bio, Bez cukru / Dia, Raw, Ani stopa lepku, Ani stopa mléka, Ani stopa ořechů, Ani stopa sóji, Bez alkoholu, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: === AFRIKA ===, Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Kakaové boby jsou...: Nepražené (Raw)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Balení: malé 100-200 g
Druh: kakao
Hmotnost: 200
Bio: ano
Výrobce: Akesson
Značka: Akesson
5
4x
4
0x
3
0x
2
1x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
2
RP Avatar autora | 1.4.2021
Kakaové boby jsou na mě moc hořké a mají slupku, která mi vadí.
5
KP Avatar autora | 9.3.2019
Nejlepší kakaové boby jaké jsem kdy jedla. To se s těma co jsem kupovávala ve zdravé výživě vůbec nedá srovnat...
5
ZZ Avatar autora | 29.8.2018
Suprový! Asi zatím nejlepší boby, co jsem měl možnost ochutnat. A na to, že jsou z Madagaskaru, tak jsou za slušnou cenu. Normálně za podobnou cenu nakupuju Pobřeží slonoviny, což je výrazně nižší kvalita. Teda tím Vás nechci přivést na nápad je zdražit! :-)
5
JJ Avatar autora | 15.8.2018
Jo, tak tohle můžu. Přijdou mi podobně mile ovocné jako ta 100% čokoláda od Praluse nebo Mangaro Noir od Cluizela. Velmi poživatelné :) Jo, baštím to v autě když jedu dlouhou trasu - o dost lepší než kafe!

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.

Výrobce: AO Global Sprl, Avenue Napoleon 65, 1180 Uccle, Belgie
Výhradní distribuce: CokoBanka.cz s.r.o., Příkop 843/4, 60200 Brno, IČ: 27745775

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení