Nepražené kakaové boby Akesson Madagaskar Criollo Raw Bio 200 g

Kód: AKKB01G200
159 Kč 138,26 Kč bez DPH
Skladem (42 ks)

Kakaové boby z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru patří do té nejvyšší sorty. Od Bertila Akessona je nakupují gurmánské čokoládovny z celého světa. Jedná se o boby vzácné aromatické odrůdy Criollo, které jsou pěstovány v bio kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nepražené kakaové boby Akesson Madagaskar Criollo Raw Bio 200 g

Kakaové boby z plantáže Ambolikapiky na Madagaskaru patří do té nejvyšší sorty. Od Bertila Akessona je nakupují gurmánské čokoládovny z celého světa – z těch, které znáte od nás, např. Francois Pralus a Stéphane BonnatJedná se o boby vzácné aromatické odrůdy Criollo, které jsou pěstovány v bio kvalitě.

Upozornění: kakaové boby jsou netříděné. Obsahují boby různých velikostí a také zlomky bobů.

Chuťové upozornění: odrůda Criollo je specifická tím, že je chuťově mírně do kysela. U čokolád vyrobených z této odrůdy kakaových bobů se to projevuje pozitivně ovocnými chuťovými tóny. Nicméně u surových kakaových bobů může být pro někoho kyselost příliš výrazná. V tomto případě doporučujeme odrůdu Forastero, která je naopak zemitě hořká.

Kakaové boby jsou superpotravinou, obsahující spoustu antioxidantů (20× víc než zelený čaj). Díky theobrominu pomáhají se soustředěním a látky v nich pomáhají navozovat dobrou náladu. Díky raw kvalitě si boby zachovávají ještě více vitamínů a minerálů, díky nimž posilují imunitu. Snižují krevní tlak a zlepšují tak váš kardiovaskulární systém. Jsou tedy ideální pro křupavé a chutné mlsání, které prospívá vašemu zdraví. Můžete je chroupat jako oříšky, hodí se ale i do smoothies, jogurtů i müsli. Skvělé jsou v marinádách na maso. Použít je můžete také v receptech místo oříšků. V brownies vytvoří ještě čokoládovější chuť, královsky ozdobí vaše dezerty. Tip: Smíchejte se sušeným ovocem a trochou tuku (např. kokosového), nasekejte a ze vzniklé hmoty vyrobte výborné kuličky, vhodné jako mlsání či energetické svačinky pro všechny příležitosti. 

Složení: nepražené kakaové boby

Výrobek kontrolovaného BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Hmotnost a balení: 200 g – pevný plastový sáček se zipem

Rodinná čokoládovna Akesson's Organic vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 1970. Nachází se v Anglii a kakaové boby v Bio kvalitě pěstuje na vlastních plantážích na Madagaskaru a v Brazílii. Více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete zde.

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2686
Energie v kcal 642
Tuky v g 52,9
   z toho nasycené tuky 23,1
Sacharidy v g 21,3
    z toho cukry v g 1,05
Vláknina 31,3
Bílkoviny v g 21,1
Sůl v g 0,01

 

Doplňkové parametry

Kategorie: KAKAOVÉ BOBY
Hmotnost: 0.2 kg
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez cukru/ Dia, Bez lepku a pšenice, Bez mléka, Bez ořechů, Bez sójového lecitinu, Bio, Raw, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: Madagaskar
Odrůda kakaových bobů: Criollo
Kakaové boby jsou...: Nepražené (Raw)
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh: kakao
Hmotnost: 200
Bio: ano
Výrobce: Akesson
Značka: Akesson
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
KP Avatar autora | 9.3.2019
Nejlepší kakaové boby jaké jsem kdy jedla. To se s těma co jsem kupovávala ve zdravé výživě vůbec nedá srovnat...
5
ZZ Avatar autora | 29.8.2018
Suprový! Asi zatím nejlepší boby, co jsem měl možnost ochutnat. A na to, že jsou z Madagaskaru, tak jsou za slušnou cenu. Normálně za podobnou cenu nakupuju Pobřeží slonoviny, což je výrazně nižší kvalita. Teda tím Vás nechci přivést na nápad je zdražit! :-)
5
JJ Avatar autora | 15.8.2018
Jo, tak tohle můžu. Přijdou mi podobně mile ovocné jako ta 100% čokoláda od Praluse nebo Mangaro Noir od Cluizela. Velmi poživatelné :) Jo, baštím to v autě když jedu dlouhou trasu - o dost lepší než kafe!

Čokoláda Åkesson, od roku 1980

Bertil Åkesson má kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Bio kakaové boby z jeho plantáží patří do té nejvyšší sorty a nakupují je od něj špičky v oboru - např. Francois Pralus či Stéphane Bonnat.

Na to že řada čokolád Åkesson není nijak rozsáhlá, nasbírala už úctyhodný počet ocenění na mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a International Chocolate Awards.

Chcete vědět víc? Přečtěte si tento svěží článek: Bertil Akesson - čokolatiér rozpálený viking.

ČokoBanka má tu čest být výhradním distributorem čokoládovny Åkesson pro Česko a Slovensko.