Miničokoládka Michel Cluizel Maralumi Noir 64%

Neohodnoceno
Výrobce: Michel Cluizel
9,90 Kč 8,61 Kč bez DPH
Skladem (354 ks)

64% plantážní miničokoládka z plantáže „Maralumi“ na Papui - Nové Guinei. Je připravená z aromatických kakaových bobů variety Trinitario. Chuťové tóny nezralých banánů se mísí s jemnou kyselostí rybízu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Miničokoládka Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Maralumi Noir Trinitario 64%

64% plantážní miničokoládka z plantáže „Maralumi“ na Papui – Nové Guinei. Je připravená z aromatických kakaových bobů variety Trinitario. Chuťové tóny nezralých banánů se mísí s jemnou kyselostí rybízu.

Milovníkům snoubení čokolád s vínem doporučujeme tyto vyzkoušené lahodné kombinace:

  • červené likérové víno Don Diego z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic
  • suchý Ryzlink rýnský ročník 2014 z vinařství Jakub Samšula z Čejkovic. Zde doporučujeme: nejdříve vychutnat víno a pak teprve k němu přidat čokoládu.

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Cluizel Maralumi Noir 64% (v angličtině)

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2005
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2006, kategorie „Best bean to bar“
  • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008

Složení: kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka.Může obsahovat stopy ořechů, mléka, vajec, siřičitany a lepek.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 5 g, 32×32×5 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 5 g
Energie v kJ 2362,15 118,1
Energie v kcal 565,11 28,26
Tuky v g 40,18 2
    z toho nasycené tuky v g 24,82 1,24
Sacharidy v g 48 2,4
    z toho cukry v g 35,14 1,76
Bílkoviny v g 6,57 0,33
Sůl v g 0,01 0

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDA
Hmotnost: 0.005 kg
Obsah kakaové sušiny: 64
Příchuť: BEZ příchutě
Dobrůtka získala ocenění: ano
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Původ kakaových bobů: Papua - Nová Guinea
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 5

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: