Miničokoládka Michel Cluizel Los Ancones Bio 67%

9,90 Kč 8,61 Kč bez DPH
Skladem (33 ks)

67% plantážní miničokoládka z plantáže „Los Ancones“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a dokonce i zelené olivy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Miničokoládka Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Los Ancones Bio Trinitario 67%

67% plantážní miničokoládka z plantáže „Los Ancones“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a dokonce i zelené olivy. Připravená je z kakaových bobů variety Trinitario v bio kvalitě, které na plantáži „Los Ancones“ pěstuje rodina Rizkových již od roku 1903.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Michel Cluizel Los Ancones 67% (v angličtině)

Složení: kakao z plantáže Los Ancones,třtinový cukr, kakaové máslo,  pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 5 g, 32×32×5 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2386,37
Energie v kcal 570,9
Tuky v g 41,75
    z toho nasycené tuky v g 25,78
Sacharidy v g 32,29
    z toho cukry v g 32,19
Bílkoviny v g 6,94
Sůl v g 0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDA
Hmotnost: 0.005 kg
Obsah kakaové sušiny: 67
Příchuť: BEZ příchutě
Dobrůtka získala ocenění: ano
Dietní info: Bio
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Původ kakaových bobů: Dominikánská republika
Pomocny: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 5
Bio: ano
FejkA: A
FejkB: B
FejkC: C
FejkD: D
FejkE: E

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: