Medailový čokobalíček Ajala

Kód: AJLMB01
Novinka
Značka: Ajala
279 Kč 242,61 Kč bez DPH
Skladem (11 ks)

Tři české bio čokolády, které získaly medaile v nejprestižnější evropské soutěži. Čokoláda Kokosový krém 55%, čokoláda Tmavá 70% s květy a pomerančem a čokoláda Tmavá 70% rustikální. Nechte se, stejně jako porota, uchvátit i vy mléčnou hedvábností kokosu v 55% čokoládě bez mléka, svěžestí divokého pomeranče a lučních květů v hořké čokoládě a intenzivní chutí kakaových bobů smísené se sladkostí sušené třtinové šťávy v čokoládě inspirované původní recepturou z dob Aztéků.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Medailový čokobalíček Ajala Bio

Tři české bio čokolády, které získaly medaile v nejprestižnější evropské soutěži. Čokoláda Kokosový krém 55%, čokoláda Tmavá 70% s květy a pomerančem a čokoláda Tmavá 70% rustikální. Nechte se, stejně jako porota, uchvátit i vy mléčnou hedvábností kokosu v 55% čokoládě bez mléka, svěžestí divokého pomeranče a lučních květů v hořké čokoládě a intenzivní chutí kakaových bobů smísené se sladkostí sušené třtinové šťávy v čokoládě inspirované původní recepturou z dob Aztéků.

Čokoláda kokosový krém 55% snoubí chuť těch nejkvalitnějších kakaových bobů z Dominikánské republiky a Nikaragui se smetanovou chutí kokosu a kokosového mléka.

Tmavá 70% čokoláda s květy a pomerančem přináší svěžest jara až k vám. Na první kousnutí ucítíte sílu kakaových bobů a energii divokého pomeranče, doplněnou vůní a ochrannými účinky sušených lučních květů.

Tmavá rustikální 70% čokoláda je jedinečná svojí hrubou strukturou, ve které vynikne chuť kakaových bobů která se v ústech mísí se sladkostí třtinové trávy. Při její výrobě se Ajala inspirovala původními  recepturami španělských dobyvatelů ze 16. století, kteří se je naučili od Aztéků.

Pro výrobu čokolád jsou kakaové boby namlety žulovými kameny a pomalu praženy. Díky temperování (zahřátí na teplotu 40-43°C a následnému zchlazení na 29-31°C) získává čokoláda svůj hedvábný lesk a zřetelné křupnutí při lomu. Čokoláda je s láskou vytvořena a balena v Česku. 

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Ajala Kokosový krém 55%: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018, kategorie „Dark chocolate bars with an infusion or flavouring“
  •  Ajala Tmavá 70% s květy a pomerančem: bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2018, kategorie „Rough ground/textured plain/origin dark chocolate bars“
  • Ajala Tmavá 70% rustikální: stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2018, kategorie „Dark chocolate bars with inclusions or pieces“

Složení:

Ajala Kokosový krém 55%: kakaové boby, sušená třtinová šťáva, sušený kokos, sušené kokosové mléko, kakaové máslo. Obsah kakaového podílu 55%

Ajala Tmavá 70% s květy a pomerančem: kakaové boby, sušená třtinová šťáva, výtažek z pomeranče, sušené květy bylin, obsah kakaového podílu 70%. Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

Ajala Tmavá 70% rustikální: kakaové boby, sušená třtinová šťáva, obsah kakaového podílu 70%. Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

Výrobky BIO zemědělství, kontrolováno CZ-BIO-003.

Česká manufaktura Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky, kde jsou tradičně pěstovány šetrně a v souladu s přírodou. Lidé z Ajala Chocolate s farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro ně prioritou. Obaly pocházejí z ruční tiskařské dílny z Česka. Misí Ajala Chocolate je ukázat, jak chutná pokrm bohů, plný zdraví prospěšných látek - pravá čokoláda, připravená pouze z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Hmotnost a velikost: 135 g (3 x 45 g), jedna tabulka: 12,5 × 6,8 ×0,7 cm

Nutriční hodnoty / výživové údaje na 100 g

Kokosový krém Tmavá s pomerančem a květy a rustikální
Energie v kJ 2440 2460
Energie v kcal 583 588
Tuky v g 40,1 41,1
    z toho nasycené v g 27,87 25,61
Sacharidy v g 46,5 45,9
   z toho cukry v g 36,1 33,5
Bílkoviny v g 9,0 8,6
Sůl v g 0,098 0,079

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.135 kg
? Obsah kakaové hmoty: 55, 70
Příchuť čokolády: * S PŘÍCHUTÍ, ** Ořechy & Semínka, kakaové boby, kokos, luční květy, pomeranč
Druhy čokolády: hořká (tmavá)
? Dobrůtka získala ocenění: ano
Zdravotní a dietní info: Bez alkoholu, Bez lepku a pšenice, Bez sójového lecitinu, Bio, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
? Původ kakaových bobů: * Blend (směs)
Odrůda kakaových bobů: Blend (směs)
Pomocný: 1, 2, 3, 4, 5
Druh čokolády: hořké
Hmotnost: 135
Značka: Ajala
Výrobce: Ajala
Požadované vlastnosti: Bio
Druh čokolády : ovocné
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
DG Avatar autora | 27.5.2020
Tři nejlepší v jednom. Supr!

Česká manufaktura Ajala Chocolate

Misí České manufaktury Ajala Chocolate je ukázat, jak doopravdy chutná čokoláda. Navazují přitom na zapomenuté prvorepublikové umění Československa, které tehdy bylo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. Kombinací starých a nových postupů se snaží dělat tu nejlepší čokoládu na světě a šířit tak povědomí, jak chutná pokrm bohů, plný zdraví prospěšných látek - pravá čokoláda, připravená pouze z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.

Ajala Chocolate si vybírá ty nejkvalitnější kakaové boby z oblastí Střední a Jižní Ameriky. Přitom dbají na to, aby boby pocházely z plantáží, kde byly pěstovány "odjakživa", šetrně a v souladu s přírodou. To, že je zde o rostliny postaráno výborně lze pak poznat na chuti a vůni kakaových bobů. Lidé z čokoládovny s místními farmáři spolupracují přímo, nebo co nejtěsněji. Díky tomu se dostane farmářům více finančních prostředků. Díky vyšší kvalitě života mají motivaci se o kakaovníky starat ještě lépe. Vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je pro Ajala Chocolate prioritou. Čokoládu vyrábí osobně v České republice, konkrétně v Brně, a můžou tak 100% ručit za její kvalitu. Obaly pocházejí z ruční tiskařské dílny Calico z Česka a místní zdroje se snaží nacházet i u ostatních surovin. 

Chcete vidět na vlastní oči s jakou péčí se čokoláda připravuje? Mrkněte na video z čokoládovny.