Horká čokoláda Francois Pralus Cacao Show 75%

Kód: FPHC03 EAN: 3760085320482 ČokoBanka doporučuje ČokoBanka doporučuje
Horká čokoláda, kterou Vám nabídnou jen v několika vyhlášených Pařížských kavárnách. Francois Pralus připravil tuto 75% čokoládu z vybrané směsi kakaových bobů z Madagaskaru.

6 hodnocení
Výrobce: Francois Pralus
Poslední kusy na skladě!
289,57 Kč bez DPH
333,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 24  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Horká čokoláda Francois Pralus Cacao Show 75%

Horká čokoláda Francois Pralus „Cacao Show“ 75%

Horká čokoláda, kterou Vám nabídnou jen v několika vyhlášených Pařížských kavárnách. Čokoláda, která oslnila porotu na Akademii Čokolády v roce 2009 natolik, že jim nezbylo než jí udělit zlatou medaili. Francois Pralus připravil tuto 75% čokoládu z vybrané směsi kakaových bobů z Madagaskaru. Čokoláda má formu prášku pro snadné rozpouštění a je balena ve stylové plechové dóze.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie: Best Unflavoured Drinking Chocolate

Tradiční horká čokoláda se připravuje z čokolády, nikoli pouze z kakaového prášku.

Recept na 2 šálky tradiční horké čokolády: 50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek cca 12% neslazené smetany (cca 1 decilitr). Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili případnému připálení.

Složení: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), cukr.

Může obsahovat stopy oříšků a mléka.

Výjimečná kvalita surovin: Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů. Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného. Nikdy nepoužívá vanilin ani umělá aromata. Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a rozměry: 250 g – plechová dóza, 115×120×55 mm

Rodinná čokoládovna Francois Pralus vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1955. Nachází se v městečku Roanne ve Francii a více informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/pralus

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Specifikace
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 75
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 250
Typ čokolády Typ horké čokolády: hořké, mléčné nebo bílé. hořké
Druh Horká čokoláda nebo kakao? čokoláda
Hodnocení
Jirka hodnotil/a: Čas: 20:22 Datum: 13.09.2016
Dva týdny nám dělala snídani krásnější.
Zdeněk hodnotil/a: Čas: 12:01 Datum: 30.07.2015
Jemná a zároveň intenzivní. Naše víkendová radost s přítelkyní :)
Kateřina hodnotil/a: Čas: 00:08 Datum: 30.07.2015
Tuhle mám doma schovanou :) Je to taková moje malá neřest.