Degustační sada Michel Cluizel Etui Premier Cru

Kód: MCN-12611 EAN: 659253126113 ČokoBanka doporučuje ČokoBanka doporučuje
Degustační sada hořkých plantážních čokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 16 jednotlivě balených čtverečků pěti druhů plantážních čokolád.

2 hodnocení
Výrobce: Michel Cluizel
Připraveno k odeslání
207,83 Kč bez DPH
239,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 18  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Degustační sada Michel Cluizel Etui Premier Cru

Degustační sada Michel Cluizel „Etui Les Premier Crus de Plantation“

Degustační sada hořkých plantážních čokolád Premier Cru Michel Cluizel. Obsahuje 16 jednotlivě balených čtverečků pěti druhů tmavých (hořkých) plantážních čokolád:

Čokolády získaly několik medailí na mezinárodních soutěžích. Součástí degustační sady je ilustrovaný průvodce s fotografiemi plantáží a degustačními poznámkami. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím na popisy příslušných čokolád.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • Mangaro 65%:
    • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003
    • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2006, kategorie „Best bean to bar“
    • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
  • Maralumi 64%:
    • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2005
    • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2006, kategorie „Best bean to bar“
    • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
  • Mokaya 66% Bio:
    • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Dark Chocolate Bean-To-Bar“
  • Vila Gracinda 67%:
    • zlatá medaile, Academy of Chocolate, 2016, kategorie „Best Dark Bean to Bar Under 80%“
  • Los Ancones 67% Bio:
    • vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
    • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
    • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“

Složení: kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka, vajec, siřičitany a lepek.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 80 g, 142×71×18

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 5 g
Energie v kJ 2382,74 119,14
Energie v kcal 570,03 28,5
Tuky v g 41,37 2,07
    z toho nasycené tuky v g 25,55 1,28
Sacharidy v g 46,48 2,32
    z toho cukry v g 33,27 1,66
Bílkoviny v g 6,75 0,34
Sůl v g 0,01 0
Specifikace
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Bio ne
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 80
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.