Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Lait 50%

Kód: MCN-69191 EAN: 659253121910 ČokoBanka doporučuje ČokoBanka doporučuje
Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Mangaro“ na Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Ucítíme tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek.

7 hodnocení
Výrobce: Michel Cluizel
Připraveno k odeslání
107,83 Kč bez DPH
124,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 20  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Michel Cluizel Mangaro Lait 50%

Čokoláda Michel Cluizel Premier Cru de Plantation Mangaro Lait Criollo 50%

Vysokoprocentní – 50% – mléčná plantážní čokoláda z plantáže „Mangaro“ na Madagaskaru. Jemňoučká, krémová, hladká čokoláda. Ucítíme tóny karamelu, tropického ovoce, medu a rozinek. Plantáž Mangaro se nachází v údolí řeky Sambirano na severo-západě Madagaskaru a pěstuje vysoce aromatické kakaové boby variety Criollo.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Milk Chocolate Bar“
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „Bars – Milk plain/origin bars

Složení: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, plnotučné práškové mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy oříšků a gluten.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Specifikace
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 50
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Madagaskar
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. mléčná
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Criollo
Bio ne
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 70
Hodnocení
Ivánková hodnotil/a: Čas: 18:13 Datum: 15.09.2016
Moje nejoblíbenější mléčná. Děkuji Micheli!
Štěpán hodnotil/a: Čas: 20:41 Datum: 10.09.2016
Boží! A to jsem si myslel, že mléčné nemusím... hmm... jdu ji dojíst :-)
Kateřina hodnotil/a: Čas: 17:50 Datum: 27.07.2015
Tahle je až neuvěřitelně dobrá. Už jsem měla hodně kvalitních mléčných čokolád, ale tahle je úplný "top". Nejradši ji nechávám pomaličku rozpouštět na jazyku. No a jedno mínus má: nevydrží dýl jak dvacet minut od otevření :)
Eva hodnotil/a: Čas: 20:00 Datum: 12.06.2015
Právem omedailovaná! :-) Lahůdka!