Čokoláda Michel Cluizel Los Ancones Bio 67%

Kód: MCN-69188 EAN: 659253121880 ČokoBanka doporučuje ČokoBanka doporučuje
67% plantážní čokoláda z plantáže „Los Ancones“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a dokonce i zelené olivy.

4 hodnocení
Výrobce: Michel Cluizel
Připraveno k odeslání
107,83 Kč bez DPH
124,00 Kč , plus doprava
Množstevní sleva:
od 5  - 1 % Sleva
od 20  - 2 % Sleva
 
Přidat do mého seznamu zboží(po přihlášení) Přidat do mého seznamu dárků(po přihlášení)
Čokoláda Michel Cluizel Los Ancones Bio 67%

Čokoláda Michel Cluizel – Premier Cru de Plantation – Los Ancones Bio Noir Trinitario 67%

67% plantážní čokoláda z plantáže „Los Ancones“ v Dominikánské republice. Velmi jemná čokoláda bohatá na ovocné tóny – najdeme zde maliny, limetku, meruňky, broskve, rybíz a dokonce i zelené olivy. Připravená je z kakaových bobů variety Trinitario v bio kvalitě, které na plantáži „Los Ancones“ pěstuje rodina Rizkových již od roku 1903.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • vítěz, Organic Food Awards, Londýn, 2010
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategorie „Bean to Bar – Best Dark Bar“
  • stříbrná medaile, International Chocolate Awards, 2012, kategorie „Dark plain origin bars“

Recenze na čokoládu: Chocolate Reviews: Michel Cluizel Los Ancones 67% (v angličtině)

Složení: kakao, kakaové máslo, třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka, vajec, siřičitany a lepek.

Výrobek BIO zemědělství, BIO certifikace: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Hmotnost a velikost: 70 g, 161×79×7 mm

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na www.CokoBanka.cz/cluizel

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Organic Food Awards je ocenění pro kvalitní biopotraviny s příběhem, které jsou nadto produkovány udržitelným způsobem. Organizátoři soutěže věří, že kvalitní potraviny jsou právem, nikoli privilegiem.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g 70 g
Energie v kJ 2386,37 1670,46
Energie v kcal 570,9 399,63
Tuky v g 41,75 29,23
    z toho nasycené tuky v g 25,78 18,05
Sacharidy v g 45,76 32,03
    z toho cukry v g 32,19 22,53
Bílkoviny v g 6,94 4,86
Sůl v g 0,01 0,01
Specifikace
Obsah kakaové sušiny Procentuální obsah kakaové hmoty (kakao a kakaové máslo) v čokoládě. 67
Původ bobů Země odkud pocházejí kakaové boby, z nichž je čokoláda vyrobena. Dominikánská republika
Odrůda bobů Odrůda kakaových bobů z nichž je čokoláda vyrobena. Trinitario
Druh čokolády Základní dělení čokolády: hořká, mléčná a bílá. hořká
Bio ano
Hmotnost Čistá hmotnost výrobku bez obalu v gramech. 70
Hodnocení
Ivánková hodnotil/a: Čas: 18:13 Datum: 15.09.2016
Opravdu tam cítím ty meruňky a broskve! Tohle je mimořádná čokoláda.
Kateřina hodnotil/a: Čas: 00:11 Datum: 30.07.2015
Jedna z mých nejoblíbenějších. Pěkně vyvážená a ta jemná konzistence mne prostě bere.